Zodijak Novac Ljubav
Ruski izvori


Predviđanja o predstojećim događajima

Futurolozi, astrolozi, gatari i vidovnjaci traže nevidljive tragove koji bi pomogli u pronalaženju odgovora na brojna pitanja. Svaka nova predviđanja o sudbini čovječanstva izazivaju kontroverze.

1. Računari i drugi elektronski uređaji će doneti mnoge važne odluke u svim važnijim oblastima: zdravstvu, finansijama, obrazovanju, politici. Složenost sveta oko nas će se povećati, čovek se sa svime neće moći sam nositi. Tastature i miševi će nestati, a udar će se dogoditi snagom misli.

2. U dvadeset prvom veku čista vodaće postati vrednost, kao nafta u dvadesetom. Do 2025. godine više od polovine svetske populacije iskusiće nestašicu vode. Do 2035. godine ljudima će biti potrebno više hrane - za oko 50%. Da biste izbegli glad, pomoći će genetska modifikacija proizvoda. Rusija će postati prehrambena sila celog sveta, a na teritoriji Sibira počeće intenzivan razvoj stočarske i ratarske proizvodnje.

3. Najveća prijetnja SAD neće biti terorizam, već Rusija i Kina. Američka dominacija će se povući. Svet će postati multipolaran. Brazil, Poljska, Turska, Rusija su postigli veliki razvoj. Azija će postati moćan centar uticaja.

4. 2025. godine, zahvaljujući tehnološkim inovacijama i globalizaciji, u svetu će postojati milijarda dolara milionera.

5. Gotovina će potpuno nestati. Na njihovo mesto doći će elektronski transferi novca i kreditne kartice. Postojaće mnogo načina elektronskog skeniranja. Bezgotovinsko plaćanje će biti apsolutno sigurno, tako da će nestanak gotovine biti bezbolan.

6. Afrika će stalno podleći pretnjama od poplava. Svetski vodostaji će porasti za 38 centimetara.

7. Stopa izumiranja raznih biljnih i životinjskih vrsta će se povećati. Zaštita prirode zahtevaće ogromna odricanja i ulaganja.

8. Do 2050. godine, razvojem reproduktivnih tehnologija i zdravstvene zaštite, stanovništvo Zemlje će se značajno povećati. To je već bilo predviđeno ranije, ali nova predviđanja povećavaju procenjeni broj na 9,2 milijarde. Do 2035. mnoge bolesti će biti zauvek pobeđene: tuberkuloza, malarija, poliomijelitis.

9. Doći će do borbe za Arktik zbog nedostatka prirodnih resursa. Borba će se voditi ne samo za gas i naftu, već i za rezerve ribe i slatke vode, uglja, cinka, bakra, nikla.

10. Tekstilnu industriju čeka državni udar, revolucija. Razvijaće se tkanine i materijali koji mogu promeniti boju i miris. Tehničke inovacije čekaju u red da budu prezentirane.

Tema o kojoj se najviše razgovaralo za sve zainteresovane za predviđanja bio je smak sveta koji se mogao dogoditi 2012. godine. Mnogi su to predviđali. Ne, još neće biti smaka sveta. Nema Razloga.

Nostradamus je, na primer, davao svoja predviđanja na osnovu zvezda, budući da je i sam bio astronom. U 2012. godini, 12. decembra, trebalo je da se desi galaktička parada planeta, koja je, prema prediktoru, trebala dovesti do kraja života na zemlji. Neko se preračunao. Ili Nostradamus to nije ni rekao. Nebitno!

Primarni izvor predviđenog kraja sveta bila su proročanstva Maja, budući da njihov najtačniji kalendar završava 21. decembra. Maje su predvidele kraj petog doba Sunca, što je apsolutno nekarakteristično, jer su sva četiri doba zamenjena sledećim, ponovo rođenim. Nekome je odgovaralo da plaši narod. Posle smrti sleduje nov život.

Šesta epoha neće doći. Ne boj se. Na kraju krajeva, nova predviđanja kažu da je kalendar Maja sastavljen do 5125 godine i da je jednostavno beskonačan.

I da spomednemo i Ulkrajinu. Vidovnjaci nisu davali proročanstva u kojima bi se Ukrajina direktno spominjala. Ali postoje reči koje se najverovatnije mogu "prikačiti" za ovu državu. Na osnovu njih moguće je predvideti pogoršanje situacije u Ukrajini; Vanga ga je sama pozvala teška vremena. S druge strane, otprilike u istom periodu doživela je i kardinalne promene koje bi bile izlaz iz trenutnog ćorsokaka. I veliko pitanje istovremeno, leži u tome šta će se tačno ispostaviti ovaj izlaz. Činjenica je da je oko 2019. Vanga predvidela kolaps određene države u blizini Crnog mora. Nije rekla kako se zove, pa se može samo nagađati o kojim se krajevima radi. Mada, možda, ovde se jednostavno nema mnogo o čemu nagađati...

Sve više se govori da je Vanga samo "proizviod za specijalnu upotrebu", i da treba obratiti pažnju na Veru Lyon čije su prognoze bile izuzetno tačne.

I za kraj da i ja nešto kažem. Većina proročanstava nastala je zahvaljujući svakojakim metafizičkim i duhovnim tradicijama naroda, namenjenih konceptu verskih istina i koja su plod "natprirodnog otkrivenja", ali treba reći da predviđanja o mnogim istorijskim promenama u svetu, sudbinu ljudskih, ljudskih i prirodnih katastrofa počinili su ljudi duboko ateističkih uverenja (naučna predviđanja). Jedno je jasno, da sva predviđanja imaju za cilj da nas upozore na opasnosti koje nas čekaju u budućnosti.

Čovečanstvo ne može ravnodušno odbaciti takva upozorenja, ali treba barem pokušati da razume proročanstva kako bismo promenili sebe i svoj svet na bolje...



@ Lazar 2022.

Predhodna stranica