Nije svejedno.


Nepostojeća država - Ukrajina


Ukrajna kao država, formalno pravno, skoro da ne postoji 7.4.2014. rekao je Ban ki Mun, bivši Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, povodom izbora u Ukrajini, a i zverstava koja su primenjivali prema ruskom narodu u Ukrajini, zbog čega je izgleda i smenjen.

A pre svog odlaska izjavio: "Posle raspada SSSR-a, od 25. 12.1991. Ukrajina NIJE registrovala svoje granice kao suverena država", a što je obaveza svake države. Prema tome, ako je verovati UN i njihovoj evidenciji, znači da Rusija ne krši nikakva prava vezano za "Specijalnu operaciju" u Ukrajini, jer je to i baš tako. Klasičan rat definitivno nije. Objasniću.

Znači da je Ukrajina faktički, kao nedefinisana, još uvek administrativni okrug SSSR-a sa nedefinisanim statusom. Takva pozicija svima odgovoara. I da tu ne idemo u detalje zašto. To zna svako. Prema međunarodnom pravu svaka država, pa i Ukrajina, ako je država, treba da ima definisane granice. A nema ih.

Da bi rešila taj problem, Ukrajina mora da izvrši demarkaciju (razgraničenje) sa SVIM državama oko sebe i s Rusijiom, i da DOBIJE njiihovu saglasnost potpisom međudržavnog ugovora, i tek potom da traži upis u registar država.

To Ukrajina kao država nije nikada uradila.

Rusija je pravni sledbenik SSSR-a. To je nesporno. Stoga "Svi Sadržaji" zemljišta ili pojmovi, najšire rečeneo, ukoliko nisu registrovani, još uvek su vlasništvo Rusije. Odnosno, kao pravni sledbenik SSSR-a samo Rusija ima prava da raspolaže i da gazduje njima.

A TO ZNAČI:

Sve što se dešava u Ukrajini je "unutrašnja stvar" Rusije!

"Država" Ukrajina nema granice. Samim tim ne postoiji. Uostalom, nikada nije ni postojala, pa tu o državnosti nema ni slova po međunarodnom poravu na samostalnost - koju nikada nije tražila.

Evropa to zna!

Pitajte Evropu zašto onda uvodi sankcije Rusiji?

Pitanje je zašto i Rusija ćuti. Ustvari, zna se zašto ćuti?! Ali za mnoge uši nije uputno da čuju sve. Jer previše znanja bi nekome moglo da škodi. Ako ste ljubopitljivi i želite nešto da saznate, onda da bi verovali informacijama, to vam preostaje da sami istražite ili da vas podsertim kako se vozi bicikl.

Vidite, kao dete uvek ste padali sa bicikla jer ste gledali u zemlju ispred sebe. Onog trenutka kada ste podiogli pogled i zagledali se u najdalju tačku na horizontu - progledali ste!


@ Lazar 2022.

Predhodna stranica