Severni i Južni.


Severni Mesečev čvor u Biku, Južni Mesečev čvor u Škorpionu


Da, Južni i čvor je u Škorpionu, a na 180 se nalazi Severni čvor u Biku. I tako putem celog zodijaka. Nije klackalica, ali je poput pitanj ai odgovora. Dobijamo odgovor gde volimo da se sklonimo ili pobegnemo a gde izbegavamo da idemo, a trebali bi obavezno. Tako sam i ja svesno izbegavao Severni u Ribama i obožavao Južni u Devici. Osa III - IX. Iako sam imao više nego pristojnu karijeru, ipak sam bio pomalo nezadovoljan. Tak kada sam prihvatio moj severni čvor, i kada sam se ozbiljno posvetio pisanju a istovremeno sebe nisam postavio na pravo mesto i više sam se posvetio ljudima u najširem smislu - moj severni čvor je dobio potpun smisao, a i moj život. Svi ostali sadržaji natalne karte su zanemareni. S prvom knjigom sam zaorao prvu brazdu zadovoljstva, pa i danas me uopšte ne tangiraju ostale planete gde su i kakvi su im zahtevi - važno mi je da imam ideja i da pišem i šaljem ljudima poruke u kojima im nudim životna rešenja. Zato i ovih dana vršim promociju čvora i njegov EPP pred vama. To činim ipak dosta diskretno iako je njegova važnost najveća. Ali moje je da vam kažem, a vaše je da li ćete išta prihvatiti.

Knjišlki, u ovoj inkarnaciji osnovna lekcija koju osoba treba da savlada, predstavlja snaženje samopouzdanja, vera u lične vrednosti, kao i sposobnost da se oslanja na sopstvene mogućnosti. U detinjstvu i mladosti postoji strah od uspona i padova, emocionalne patnje i raznih vidova gubitaka, koji egzistira u podsvesti, zbog položaja Južnog Mesečevog čvora u Škorpionu, kako je sada. Znajući za svoju priču o Čvorovima, lako prepoznajem ovu.

Vi možete da izbegnete susret sa Severnim koji nam je put u budućnost, ali tada budućnosti više nema!

Inače, tačka prekretnice u životu je trenutak kada prestane da se oslanja na druge i preuzme punu odgovornost na sebe, kroz visok nivo samostalnosti i samosvesti. Kroz sazrevanje, osoba je primorana da izgradi nov sistem ličnih vrednosti, razvije svest o sopstvenim sposobnostima i ne retko brojnim talentima. Poseduje kreativnost, koju može ispoljiti na mnogo načina. Osnovni životni motiv je obezbediti sebi i bliskim osobama unutrašnji mir kroz sigurnost, stabilnost i što ugodniji život. Na listi prioriteta su porodične vrednosti, pouzdan partner, dobar poslovni položaj i natprosečna materijalna ostvarenost.

Poslovna posvećenost neće ugroziti sklonost ka hedonističkom stilu života, koji je suštinski osnovna težnja. Samopouzdanje , nezavisnost i doživljaj slobode su usko povezani sa svim što ima u svom posedu. Poseduje instinkt i snažnu volju da u svakom trenutku prepozna nove izvore zarade. Potrebno je da uspostavi ravnotežu izmedju materijalnih i duhovnih stremljenja, da bi na ispravan način sledila svoj Karmički put.

Nadam se da ste prepoznli Južni čvor u Škorpionu a severni u Biku.

I šta je izlaz i rešenje?

Naravno - sam smisao Čvorova.

Nije rešenje da uzmeš kosu i da kosiš naraslu travu. Nije rešenje. Rešenje je da raščistiš s onim što te je do sada sprečavalo da kosiš travu. Da više to ne bi dozvoljavao. Simbolično to je priča o Severnom i južnom čvoru. Formula uspešnog puta je da Južni čvor pomogne Severnom. Da sve ono gde smo bežali u zaklon od života sada definitivno ne računa više na nas. Da nas ostavi na miru, da ne provocira da ne izaziva, kako bismo se mi koncentrisali na novo, na Severni. Jer put severnog je naš put sudbine u ovom životu.

Severni Mesečev čvor u Biku, Južni Mesečev čvor u Škorpionu, u ovoj inkarnaciji osnovna je lekcija koju osoba treba da savlada predstavlja snaženje samopouzdanja, vera u lične vrednosti, kao i sposobnost da se oslanja na sopstvene mogućnosti. kao što već rekoh, tačka prekretnice u životu je trenutak kada prestane da se oslanja na druge i preuzme punu odgovornost na sebe. Kroz sazrevanje, primorana je da izgradi nov sistem ličnih vrednosti, razvije svest o sopstvenim sposobnostima i ne retko brojnim talentima. Svaki čovek poseduje kreativnost, koju može ispoljiti na mnogo načina. Osnovni životni motiv je obezbediti sebi i bliskim osobama unutrašnji mir kroz sigurnost, stabilnost i što ugodniji život. Nezavisnost i doživljaj slobode su usko povezani sa svim što ima u svom posedu kada je u pitanju Severni Mesečev čvor i Uran.

Južni u Škorpionui nam uoravo govori da prestanemo da se plašimo i da zaboravimo na strah već da se okrenemo konstruktivnim temama kojima je život bogat. Okrećući mu leđa, mi se okrećemo prema Severnom u Biku, koji je željan da stvara i učvršćuje poziciju.

Uran u Biku nam upravo i govori nam je trenutak da glasno i jasno definišemo minimume životnih zahteva s kojima možemo ići napred i da ne popuštamo pred svojim minimumom zahteva i nastaviti tako život uporno - poput Bika!


@ Lazar 2022.

Predhodna stranica