Aspekt Severnog čvora nam šalje važnu poruku


Velika konjukcija #7


#7 U susret Velikoj konjukciji

Pred nama je velika i potrebna konjukcija, kako za narod, tako i za vlast. Za civilizaciju uopšte. Severni čvor i Uran u Biku. To nije ulazak nebeskog tela u Bika koji donosi suptilne promene u dužem vremenskom periodu, već aspekt koji ima karakter neposrednijeg uticaja u kraćem vremenskom intervalu. Prema pravilima astrologije, aspekt je aktuelan od onog trenutka kada se orbisi nebeskih tela dodirnu, i to je tada ulazni, aplikacioni aspekt. Smatra je da narednih dana govorimo kako se to "nešto" dogodilo. Dakle, logično je očekivati događaj. Orbisi su različiti i zavisno od tela su par stepeni. Takođe orbisi nisu isti ni po vrsti aspekta. A imamo i treče - filozofiju, pa i četvrto zavisi kakvog je raspoloženja danas strolog. Dakle "tu negde" oko 4-5 stepeni kada su tela udaljena jedno od drugog počinje sa delovanjem aspekta. najjače je kada se orbisi dodirnu (zone uticaja planete i delovanje na nju). A kada se tela "dotaknu" i ta razlika je nula, tada govorimo o izlaznom aspektu, tj. da je događaj u prolaznoj fazi.

Znam da vas davim ,ali treba ući u suštinu događaja i shodno tome i postaviti očekivanja. Mada sumnjam da u ovako kratkom obraćanju je to moguće u potpunosti.

Drugi momenat je što se sve to događa u Biku. Bik ne voli promene. I Bik će sve uraditi da do promene ne dođe. Biku ne diraj u komotitet i lagodnost. Ne talasaj, već prinesi. Ali Severni čvor je sasvim suprotan po aktivnostima. To je nama zapis svakome od nas šta mu je činiti u životu. Energija Urana je proboj, naročito u aspektu konjukcije. I Čvor koju "jedva čeka" da se mi pomerimo. Dakle, nema te sile koja bi promenila priču. Kako rekoh, nema kršenja zakona, nema nereda, ima samo buđenja, osvešćivanja, shvatanja šta možemo i šta ne možemo, i shodno tome i svakome od nas - šta nam je najbolje činiti? Znam da je tu u neposrednoj blizini i Mars, ali njegov uticaj ne mođe da "podstakne" Urana, već obrnuto, on je samo lična planeta.

Naravno, kao i do sada u ovih dveju godina, toliko je lepih aspekata pršlo .... i otputovalo s vetrom - na putu nepovratnog ulaska u krizu i momenat i završetka civilizacije, na ovaj ili onaj način. Imamo prava da se nadamo najboljem po nas.

Nastaviće se.


@ Lazar 2022.

Predhodna stranica