Uran i severni čvor 2022


Velika konjukcija #9
- Sabijanski simboli


Konjunkcija Severnog čvora i Urana nam je od kraja jula i celog avgusta. Uznemirujuća energija teče nebom. Ova uznemirujuća energija dostiže vrhunac 31. jula kada se Uran, planeta promene i buđenja, poravna sa lunarnim Severnim čvorom, koji se smatra našom najvišom tačkom sudbine.

Iako uznemirujuća energija nije nešto što ikada želimo da iskusimo, energija iz Severnog čvora nam daje izvesna uverenja da nas vodi u višu budućnost; da pomaže u otključavanju događaja koji nam mogu pomoći da se uzdignemo u svesti, ne samo na individualnom nivou, već kao planeta.

Uran i Severni čvor se nikada pre nisu spojili u našem životu. Ono što je takođe interesantno napomenuti je da će se 31. jula Mars pridružiti poravnanju na nekoliko dana, što ovo čini posebno retkim.

Astrologija se svodi na praćenje obrazaca, ali s obzirom da ne postoji zapis o Uranu, Severnom čvoru i Marsu koji su se ranije okupljali (stelijum), i da vidimo kako je Uran poznat kao planeta iznenađenja i neočekivanosti, ostaje da se malo prođe misterije šta će se odvijati. Međutim, kako se Uran i Severni čvor spajaju u zemljanom i prizemljenom znaku Bika, to nam daje neke naznake.

Otključavanje energija konjukcije severnog čvora Urana

Bik vlada stvarima koje se odnose na finansije, poljoprivredu i životnu sredinu. Pošto njime vlada Venera, ona može osvestiti stvari srca, uključujući naše odnose i naša osećanja vlastite vrednosti.

Dodavanje Marsa, iako kratkotrajno, dodaje i vatreni element svemu ovome, što znači da sve što dođe u našu svest može izazvati usijane emocije. Kako se ovo odvija na više globalnom nivou, može podstaknuti revolucionarne akcije, promene koje nailaze na otpor, ili čak proteste.

Lako je moguće da čujemo nešto što nam neće goditi i eto sveopšteg protesta

Saturn je takođe u ovoj čorbi, formirajući slabu, ali aktivnu liniju sa Uranom. Ova energetska dinamika bila je glavna karakteristika za 2021. i stvorila je trvenje između starog (Saturn) i novog (Uran).

sabijanski simbol konjukcije urana i čvora

Sabijanski simbol za konjukciju severnog čvora Urana takođe nam može pružiti naznake i tragove. Kako ova konjunkcija pada na 18° Bika, psihički intuitivni simbol za ovaj stepen je „novi kontinent koji se uzdiže iz okeana“. To bi moglo značiti da nastupa nešto sasvim novo iz svakodnevnog miljea. Nije vezano za svemir ili ezoterijske modele.

Kakve neverovatne slike! Videti novi kontinent kako se izdiže iz okeana izaziva razna osećanja, čudo, misteriju i uzbuđenje u vezi s ovom novom zemljom i onim što ona može sadržavati. Iako postoji impuls za istraživanjem novog, kontinent ne izlazi iz vode bez puno tutnjave i podrhtavanja. Otkrivanje potpuno novog kontinenta takođe može potresti naša vlastita uverenja ili promeniti način na koji smo razmišljali o svetu.

Šta god da se odvija pod ovim sudbinskim poravnanjem, važno je zapamtiti da je Uran planeta buđenja. Iako može doneti uznemirujuće ili čak šokantne informacije ponekad, to čini da probudi naše umove, da nas pogura dalje i da nam pomogne da se oslobodimo granica i ograničenja.

Uran je odgovoran za aktiviranje naše Kundalini energije, za otvaranje našeg trećeg oka i uzdizanje na više nivoe svesti. Energija Urana može pokrenuti inovacije i dovesti do radikalnih novih ideja. Kako se spaja sa Severnim čvorom, možemo koristiti njegovu energiju da se oslobodimo svega što nas sputava, da damo utemeljenu energiju našim radikalnim idejama i da pređemo iz probuđenijeg u svesnija stanja.

SABIJANSKI SIMBOL 18° BIKA

Sabian simboli: Žena drži torbu kroz prozor

Ako smo nezadovoljni načinom na koji stvari stoje, možemo krenuti u donošenje promena. Ova slika – žena i torba – vrlo je uobičajena, više kao kupovina, i prikazuje nekoga u procesu ispunjavanja njenih potreba. Mnoge stvari u životu su dovoljno jednostavne – ipak ne smemo pogrešno postupati s njima ako želimo da se pravilno pozabavimo stvarima koje su nam pri ruci. Ako nema hrane u ostavi, moramo da idemo u kupovinu radije nego da samo okačimo torbu kroz prozor.

Svaka svrha koju imamo u životu ima neke posledice. Funkcionalnost življenja je višestruka, a često naizgled trivijalna i svakodnevna. Ipak, služba duše je univerzalna, a svaka aktivnost je duhovno iskustvo za razvijeno biće.

Deljenje ove svesti s drugim ljudima i primećivanje da su uključeni u čin duše – kao što smo i mi sami – zapravo stvara ljubav, harmoniju i lepotu. Veoma je visoko dostignuće uvesti duhovnost u normalne dnevne rutine.

Lična efikasnost

Za bilo koju posebnu svrhu, veće ili manje posledice, lična efikasnost se optimizuje kada održavamo svest o svesti duše. Svi elementi našeg iskustva se tada usmeravaju u službu prema našim najvišim životnim dostignućima. Na ovom nivou potpune posvećenosti, na nivou tela i duše, život je poletan i smislen. Naročito danas.

Omogućavanje našeg životnog sna svodi se na pregovaranje o matici i vijcima u stvarnosti. Udaljenost između mesta gde smo sada i mesta na kojem želimo da budemo prelazi se kombinacijom vizionarske namere i svakodnevnu efikasnost. Ni jedno ni drugo ne treba smatrati duhovnijim od drugog jer se svakodnevne stvari mogu pretvoriti u duhovni izraz ako budemo svesni da jesu.

Vizionarski ideal je simbol težnji duše ka samousavršavanju. Takvi vizionarski snovi ne mogu naći nikakvog mesta u stvarnom životu osim u meri u kojoj ispunjavaju potrebe i nade naše zajednice koliko i naše – a to se postiže samo interakcijom na nivou običnog - svakodnevnog. ​

Pravi identitet bilo kojeg čoveka. Entitet, uključujući i dušu, uvek je samo relacijski i nema nikakvog značenja osim ako ne postoji interakcija. Ove interakcije neizbežno olakšavaju dalje samoizražavanje i postizanje svrhe – tako da je otvorenost za druge ideje i načine postojanja uvek od pomoći.

Komentar Slike - Amerikanke Rochelle Beaty

​Provetravanje starih ideja, navika, uverenja koja više ne služe da bismo mogli dobiti nove nove ideje, navike i uverenja koja nam poboljšavaju život. Poput naših domova, naš um i tela postaju pretrpani stvarima koje postaju ustajale i stagniraju. Moramo povremeno da se čistimo i detoksiramo kako bismo bili u najboljem stanju.

Severni čvor nije planeta ili kosmičko telo, već matematička osa izračunata između Sunca i Meseca. To je sveta, karmička tačka u bilo kojoj karti, i pošto je aktivira Uran, svi dobijamo potres da nas pomeri ka našoj najvišoj sudbini i višem izrazu naše istine.

Svestan rad s ovom energijom može pomoći da aktiviramo našu svrhu, pomerimo nas u skladu s našom sudbinom i može pomoći da probudimo našu svest na višim nivoima.

Uputstva i vežbe za konjukciju Severnog čvora i Urana

  • Kojim novim promenama u svom životu se odupirem?
  • Napravite listu od 10 hrabrih stvari koje ste oduvek želeli da isprobate.
  • Gledajući vašu listu, da li primećujete neke teme?
  • Da li bi bilo moguće preuzeti 1-2 ove stvari ove godine?
  • Postoje li strahovi koji vam stoje na putu?
  • Bez previše u glavi, zapišite prve misli koje dolaze iz ovog pitanja –
  • Šta mislite da ste stavljeni na ovu zemlju da radite?
  • Uradite Kundalini meditaciju ili Kundalini jogu
  • Isprobajte meditaciju u šetnji u prirodi

    Predviđanja za konjunkciju Severnog čvora i Urana

  • Snažna buđenja koja menjaju tok budućnosti naše planete
  • Revolucija, posebno u oblastima koje se odnose na finansije, poljoprivredu ili životnu sredinu
  • Genijalni ili radikalni izumi koji osporavaju staro naspram novog
  • Zveckanje dugotrajnih verovanja
  • Promena ili inovacija u svetu tehnologije
  • Podsticanje veće slobode od strane naroda
  • Preokret ili promena u poljoprivredi
  • Povećana pitanja ponude hrane i pitanja „ponude i potražnje“ generalno
  • Nestabilnost na finansijskim tržištima
  • Duboke promene na globalnim finansijskim tržištima
  • Pitanja životne sredine
  • Pitanja prirodnih resursa
  • Jaki vremenski obrasci

    Nastavlja se ...

    P.S.
    A sabijansksimbol po meni znači da žena čisti torbu od ostataka, da bi je ponovo napunila.


    @ Lazar 2022.

    Predhodna stranica