Share to FB


Deset savjeta za stanovanje prema feng shui vještini

Feng shui je drevna kineska vještina uređivanja doma kojoj je cilj omogućiti što bolji protok energije. Smatra se da domovi uređeni po pravilima feng shuia zrače pozitivnom energijom, a svojim ukućanima omogućuju sreću i blagostanje na svim poljima života.

Životni prostor uvijek bi trebao biti svijetao, uredan i prozračan, no osim toga postoji još nekoliko pravila kojih bismo se, po savjetima feng shui majstora, trebali pridržavati ukoliko želimo izvući najbolje iz svog doma:

1.    Prostor oko ulaznih vrata kuće mora biti slobodan i prozračan, što znači da je zabranjeno tu ostavljati cipele, papuče i kapute.

2.    U spavaćoj sobi se ne preporučuje držanje televizije, računala ili ogledala nasuprot kreveta, koje označava treću osobu u vezi. Ukoliko ih baš nikako ne želite maknuti, svakako ih preko noći prekrijte plastičnim stolnjakom.

3.    Pokušajte svaki dan barem dvadeset minuta prozračiti spavaću sobu jer ćete na taj način iz nje izbaciti staru energiju i napuniti je novom, svježom.

4.    Krevet bi uvijek trebao biti naslonjen uza zid. Na taj način ćete se bolje odmoriti i biti spremniji na nove izazove. Također, pripazite da krevet nikad ne bude smješten izravno nasuprot vratima sobe.

5.    Iako se smatra da je akvarij s ribicama simbol sreće i plodnosti, od velike je važnosti njegova pozicija u stanu. Ukoliko je pravilno smješten, omogućava bolju financijsku situaciju, no ako ga postavite na krivo mjesto, moglo bi doći do novčanih problema i teškoća na poslu. Ako primjetite ovakve promjene, premjestite akvarij na neku drugu lokaciju u stanu.

6.    Pobrinite se da u kuhinji nasuprot peći ne postavite hladnjak, mašinu za pranje posuđa ili sudoper. Sukob vatrenog i vodenog elementa dovodi do nesuglasica i sukoba unutar članova obitelji.

7.    Mramorni stol u blagovaonici mogao bi biti uzrok stresu i problemima na poslu. Zamijenite li ga drvenim, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene.

8.    Nemojte kupovati crvene kauče i fotelje. Crvena je boja vatre i strasti, stoga nije pogodna za mjesta koja su zamišljena za odmor i relaksaciju, a osim toga donosi i teškoće na poslu.

9.    Kupaonica se nikad ne bi trebala nalaziti u sredini kuće. Također, savjetuje se redovito poklapanje poklopca na wc školjki.

10.    Redovito čišćenje stana i bacanje nepotrebnih stvari oslobađa prostor od negativne energije. Dobro je riješiti se starog papira, nenošene odjeće ili uvelog cvijeća koje blokira pravilni protok energije u stanu.
portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice