Share to FB


Pri uređenju doma ovo izbjegavajte u širokom luku

Svaki je dom jedinstven, pa je i uređenje interijera stvar osobnog ukusa. Svaki izbor kojeg napravite temelji se na onome što vi osobno preferirate.

S tim na umu, umjesto da vam dajemo savjete o tome kako biste trebali urediti vlastiti životni prostor, odlučili smo da je bolje da vam ukažemo na uobičajene greške koje se znaju pojaviti prilikom uređenja interijera kako biste naučili na tuđem primjeru i izbjegli živciranje i dodatne troškove.

Ne birajte prema trendovima, nego prema bezvremenosti
Rijetko tko si može priuštiti renoviranje stana svake godine. Trendovi dolaze i odlaze, pa investiranje u komade koji su trenutačno u trendu i nije najpametnija stvar koju možete napraviti. Umjesto toga, investirajte u komade koji izgledaju bezvremeno bez obzira na trendove.

Ne farbajte dok ne namjestite
Boja je dostupna u tisućama nijansi pa je preporučljivo da ostavite ovaj izbor za kasnije. Prije nego odlučite koju ćete boju iskoristiti za farbanje, najprije se pobrinite za druge elemente poput tepiha, tkanine i ostalih stvari koje je mnogo teže nabaviti i uskladiti.

Neka vaša omiljena boja ne prevladava
Vaša omiljena boja ne bi trebala biti glavna boja u uređenju interijera, već bi trebala biti boja koja naglašava. Na ovaj način ta će boja biti naglašenija jer bi se upravo na ovaj način trebala isticati umjesto da se 'utopi' u pozadini.

Nemojte 'slagati' stvari
Nekad se stvari ne uklope onako kako bi trebale. U takvim slučajevima najbolje je ne forsirati stvari da se 'slažu' samo zato što ih posjedujete. Primjerice, samo zato što su neka dva komada iste boje ne znači da pripadaju jedan s drugim.

Ne birajte boju 'na prvu'
Odlučivanje o tome koje ćete boje koristiti pri prvom odlasku u trgovinu i nije najbolja ideja. Uvijek biste trebali zatražiti uzorke koje možete ponijeti doma i dokučiti kako će one točno izgledati u datom okruženju.
<

Ne gurajte namještaj uza zidove
Osim ako nemate izbora, ne dopustite da namještaj bude priljubljen uza zid. Umjesto toga nastojte grupirati komade za mnogo ugodniju atmosferu. Središnji dio prostorije ne bi trebao biti prazan.

Nemojte blokirati pristup
Morate biti veoma pažljivi pri stavljanju namještaja u prostoriju. Od velike je važnosti da ne kreirate barijere. Primjerice, stolice ne bi trebale smetati nikome tko pokušava proći kroz to područje.

Ne držite stvari koje vam se ne sviđaju
Svi mi imamo tendenciju čuvanja određenih stvari u kući bez nekog pretjeranog razloga. Samo zato što vam je netko poklonio neku stvar ne znači da je morate držati po kući, pogotovo ako vam se ne sviđa pretjerano. Bacite ili poklonite sve što ne želite ili ne trebate.

Nemojte izlagati sve što imate
Ako imate tendenciju skupljanja stvari koje potom volite izložiti, ne znači da police morate 'načičkati' sa svim tim stvarima. Previše osobnih predmeta može uništiti atmosferu i uređenje interijera. Budite selektivni i izaberite samo one najvažnije.

Ne pristajte na kompromise
Nikad se nemojte zadovoljiti nečim samo zato što je jeftinije ili prikladnije. Ako istinski volite nešto, nađite način koji će vam dopustiti da to uklopite u vaš životni prostor. Usudite se biti odvažni kako biste imali stvari koje želite i kako kasnije ne biste požalili.portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice