Share to FB


Feng Shui u spavaćoj sobi

energije u muško-ženskim odnosima - Ravnoteža u ljubavi

Kod ljubavnih partnera, zadovoljstvo i međusobno razumijevanje ovisi o tome da li mogu postići ravnotežu u odnosu, a posebno važna je  i dinamika među partnerima kako bi veza trajala. Ravnoteža u energijama se može postići samo ako je svih pet elemenata u ravnoteži.

Puno kvalitetniji odnos mogu postići osobe čiji elementi su kompatibilni, što između ostalog znači da se nadopunjuju. Naravno to na neki način podrazumijeva da se spajaju osobe koje su manje slične, ali zato ispravna kombinacija elemenata stvara potpuno nove energetske uvjete za svaku od osoba što rezultira povećanom kreativnošću i inspiracijom kod partnera.

Slični partneri često se međusobno natječu

Kad su partneri sličnih elemenata vole iste stvari i lagano se dogovaraju jer imaju slične interese, ali isto tako ako imaju problem ne mogu jedan drugome pomoći i ponuditi rješenje,  pa se s vremenom razvije ili snažno natjecanje između njih (za isti element/energiju koji im fali) ili pak frustracija jer jedan drugome ne mogu pružiti ono što im treba i tako nema osobnog rasta i napredovanja kod pojedinca, a također ni sama veza ne može napredovati i rasti.

Parovi čiji se elementi nadopunjuju

Potpuno su drugačiji rezultati kod parova čiji se elementi nadopunjuju, možda na prvi pogled ima više sukobljavanja u komunikaciji i usklađivanju različitih interesa, ali stvara se trenje koje je nužno kako bi se događao rast i životno učenje kod svakog od njih. Isto tako si takav par može nuditi podršku i nadopunjavanjem elemenata stvarati cjelinu.

Dok moja prijateljica i ja jedemo i raspravljamo, prsti mi se odjednom umore i ispadne mi sushi. Prođe mi misao kako je život konstantna promjena, a uz dobru kombinaciju elemenata dvoje ljudi također je potrebna i spremnost na učenje, vježba i iskustvo kako bi održavali kvalitetan odnos, a ponekad samo trenutak nepažljivosti doprinese velikom disbalansu. Ipak, priroda ima težnju prema ravnoteži, samo se trebamo otvoriti za prirodan tok energija.

Bili to štapići ili vilice i nož, svakako želim vam usklađene ljubavne energije.

Do sljedećeg puta, AleksandraportalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice