Share to FB




Venera kreće direktno

André Gide reče: "Bolje da te mrze zbog ono što jesi, nego da te vole zbog ono što nisi."

Kada Venera krene direktno, treba isto tako, punom parom krenuti napred u ljubavi - s "onim što jesmo" - jer će se foliranje brzo otkriti.

Sada kada smo svi imali priliku da doživimo mračnu stranu Venere - a time i ljubavi u vezama - u poslednjih mesec dana, sada smo spremni da krenemo napred - naoružani i budni - 31. januara. Venera retrogradna u Jarcu u prvom mesecu 2014 bio je bez sumnje put izazova, i ponovni susret sa senkama, ljubomorom, bez snage i ubedljivosti na ljubavnom planu, nesigurnost i period otrovnih obrazaca.

Trovali smo sebe, druge i vezu, ljubav, brak, odnose.

Kako Venera ide direktno na dan 31. januara, pitanje je kako to mi želimo da se krene napred s novom svešću? Na koji način ćemo doneti više integriteta u našim odnosima? Vreme je da se utvrdi nov plan za ljubavni teren s dovoljno čvrstine i samoljubivosti da nas održe kroz sve buduće oluje .

Bilo da ste u novoj vezi, navigacija mora da se proveri i utvrdi. Treba se pripremiti za svoj sledeći nastup ili za naš duo sa partnerom. Vreme je da se jasno o tome govori, da ne bi opet počeli s problemima i nedorečenostima, kada je reč o partnerstvu. Koja su pravila, gde su prekidači i potrebne granice koje treba definisati da bi vaša veza čvrsta ?

Dve od bitnih elemenata stabilne veze su: strpljenje i oprost. Pitanje je sada dok Venera ne krene direktno, da li smo dovoljnoi čvrsti odlučni i da li je vaša ljubav dovoljno jaka? Koliko ste spremni da izdržite i radite kako bi ste tamnu stranu izneli na svetlo dana, i očistili, iz vaših intimnih odnosa?

Jarac je simbol truda koji je potreban da se izgradi nešto trajno. Dokle god cenimo odnos, mi ćemo imati snage da savladamo sve napore potrebne da bi prevladali sve prepreke i izazove koji se neminovno javljaju u spajanju dve pojedinačne ličnosti.

Ako ne vidimo aktuelnu vrednost veze i njenog dugoročnog potencijala, velike su šanse da ćemo smanjiti svoje gubitke i spasiti naše dragoceno vreme i energiju za nešto što smatramo da se više ne isplati. Ali...

Opasnost ovde je iluzija da promenom partnera mi nekako možemo razbiti taj nekaviletan uzorak(vezu) - kada je u stvarnosti potreba da se menja partner govori da lično imamo problem. U tom slučaju, bolje je zamisliti dobro i bolje je uzeti dovoljno vremena da se izanalizirala situacija, razmislilo i pokušali da sačuvamo vezu (uloženi trud) nego da zakazujemo nov randevu - mi isti.

U suštini, glavna tačka sada je krenuti prema napred s novim uvidima, čvrsto i odlično, svesni svojih vrednosti, mogućnosti i želja, a ne oglušiti se na ono što treba revidirati pod obavezno. Tu je kosmički odgovor-razlog što lako možemo ponoviti lekcije!

Verujem da vam to ne treba i da ste pre za postojeće i utabane staze!

Neki astrolozi vole da istačinju Veneru. Ali ona nam samo pruža novu priliku da krene ponovo sve nabolje, a na NAMA je a ne na nikakvoj sudbini da nam određuje kako će biti. Jer, Venera je lična planeta i glupo bi bilo da dozvolimo da neko upravlja našim željama.



Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice