Letnji solsticij

Trenutak kada Sunce zauzme najvišlju poziciju na horizontu i kada je najduži dan u godini! A od sledećeg dana dani počinju da se skraćuju 1-3 min dnevno.

Na pozicijama severno od ekvatora, letnji solsticij - 21. juna. U Rusiji, Skandinaviji i na Britanskim otocima, ovaj solarni festival slavi se uz igre, ples i paljenjem vatre, sve se nudi da bi se zahvalili Suncu što emituje svoje životvorne zrake.

Linija između raznih svetova je takođe tanka tokom takvih nebeskih prekretnica. Mnogi proriču ili izvode druge magične radnje. Shakespearova drama "San letnje noći" portretira vilinsko carstvo koje preliva u ljudsku istoriju na ovaj -svoj poseban noći.

Ako vam ponude, vi uzmite, a ako vam ko zatraži - vi mu dajte prognozu. To je dan upravo za To. Ali uradite besplatno. Dobijene predloge i mišljenja uvrstite u svoju ovogodišnju mapu puta!

Preporučujem vam da ga proslavite! Tradicionalno, počnite uveče pre solsticija, u petak, 20 juna lipnja ove godine (jer solsticij je točno u 03:51 21. juna raqno ujutro). Zapalite vatru da bi bilo zabavno. Domaćin neka obezbedi roštilj i igre neka počnu.

Sad, neko će se svemu ovomme nasmejati, kao što sam se i ja smijao nekoć. Ali se više ne smijem, već se veselim životu koje nam doprinosi Sunce.

Grčki bog Sunca, Helije - Apollon, bio je bog proroštva; zato je ta noć pred solsticij za vračanje i obaveštavanje šta budućnost nosi za sobom. Sunse takođe voli sva dela stvaranja, uključujući i magiju ili ostvaranje želja.

Letni solsticij pojavljuje kad Sunce ulazi u znak Raka. Kosmička prognoza za letnjeg solsticija je ... energizirajuća!

Planeta akcije-heroj Mars se približava još jednoj opoziciji Urana, a Mesec u Ovnu se takođe približava kvadratu veselom Jupiteru. Intenzitet i melodrama su u zraku ovaj vikend - očekujte neočekivano, i budite posebno oprezni ako ste na putu.

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice