Share to FB




MARS JE KRENUO DIREKTNO

Mars, planeta akcije, rata i agresije, potrošio je silno dugo vremena u vazdušnom i vilinskom znaku Vage ( još od XII.2013) . Mars nije tradicionalno sretni vojnik u znaku Vage, jer čini stvari da budu lepe i slatke ( iz očiglednih razloga ) . Teško je dobiti rat ili svoju borbu kada mislite o drugom, kada ste zabrinuti o tome šta druga osoba misli o vama. Teško je biti ratnik, kada ste previše simpatični i ugodni. Nije lako ići napred sa svojim instinktima, koji čekaju za dopuštenje ili povratne informacije od druge strane.

Marsa u Vagi drugi usmeravaju - orijentišu. Kako Liz Green kaže, da je " Mars u haljini". Takav, voli ulepšavati ružnu stranu rata ili sukoba . Mars u Vagi traži ravnotežu, kompromis i sklad . To je znak mirnog i fer borca, ratnika .

Sada kada planeta akcije ide direktno, energija se sprema da ga gurne napred i da se ispolji. Mars je retrogradno u znaku Vage od 1.marta, i sada je sprema da se usmeri naprijed u svom domaćem terenu Škorpionu 25.jula. Koristite to vreme između, za lepe odnose, umetnost kompromise i pregovore. Kada bude bio u Škorpionu, sve je kasno - rat je neizbežan!

Mogli bi sada da pričamo o Marsu da je ovakav i onakav,... da je Vaga ovakva i onakva. A ono što je važno je već sve rečeno, ali hajde da ga ponovimo na drugačiji način.

Mars u Vagi nije na "svom terenu", ali nam pruža priliku da odradimo neke lepe stvari. Kada je retrogradan, on još više trpi i pamti. A kada krene direktno, kao sada, e onda se sveti. Ali ta osveta je besmislena jer to čovek radi iz nemoći, iznalazeći 1000 razloga da nađe opravdanje. Iako je "drčan" ipak nađite lepu leč - smiriće se i prihvatiće pomirenje.

IAKO JE MOŽDA I OPRAVDANO UVREĐEN ILI POVREĐEN, ON NEMA TU SNAGU NI ZA KAKVU BORBU I NIJE VREME ZA TO - NEĆE DOBITI NIŠTA - PRE ĆE IZGUBITI.

E, sad na koga se to odnosi? Pa na Vage, podznak Vage, i svima u onim poljima gde je Mars vladar.

Energija koju sada ima direktni Mars treba prvenstveno usmeriti u smirivanje situacije, popravljanje odnosa, konstruktivne akcije i zajedničke aktivnosti. A nikako da svako vuče na svoju stranu jer kada uđe u Škorpiona, onda nema popravki.



Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice