Share to FB




Retrogradni Merkur u Raku

Životni lajtmotiv nam je sada prošlost - nazdravlje!

Osećaj za komunikacijama utemeljuje se kada Merkur ulazi u Raka. Mada su pretpostavke one koje ruše odnos jer NEĆETE SADA NIŠTA MNOGO PAMETNO SMISLITI, ALI DA ĆETE ZABRLJATI...PA 80%!

Predhodno sam napisao pre 7 dana, pa i dalje stojim pri tome jer će MErkur "burgijati", tražiti neki prolaz - koji SADA ne postoji ili ga ne možemo naći.

U nekom ekstremnom izdanju, težićemo vrsti povratka na "stare staze" i nostalgija će biti naglašena, a to znači - put patnje - čežnja da se vrate neka stara "dobra" vremena.

Retrogradni Merkur ima sklonost prema prošlosti, pa tako i nagoni naš um da se bavi nebitnim stvarima.

Sada će većina da skoči i kaže da to nije tačno. Naravno da nije, ali ovo napominjem zbog toga što sada naš um misli "naopako" - stoga i nema pravih predloga i rešenja.

Plus toga, kao ljudska bića, mi imamo tendenciju da uglavnom budemo opsednuti prošlošću - "onda kada nam je bilo super...".

Sada kada Merkur ide retrogradno od 7.juna do 1. jula, u nostalgičnom znaku zodijaka (Rak ) , nalazimo se u potpunosti opsednuti uspomenama i način na koji smo nekada živeli ili nešto bili - ali i vreme kada smo bili zaljubljeni - romantične teme.

Rak je znak porodice i doma , tako da očekujemo od našeg uma da se najviše zaokupi mislima naših najbližih srodnika. Porodićni problemi, preci, žena, majka, pitanja i naše emocionalne potrebe i rane - tome će biti naklonjene za iznajmljivanje mentalni prostori u narednih nekoliko sedmica.

Budite spremni da preispitate stare probleme i uđete u emotivne vode i upoznate razloge emotivnih rana, i zašto stalno padate na isti Štos. Toliko ćemo se udubljivati u takve situacije i emocionalne vezanosti i zavrzlame, da se možemo zakleti da to nije bila davna prošlost već kao dase upravo dogodilo juče.

TEŠKO VAŠEM PARTNERU...

Ali znajte da prepuštanje takvim osećanjima, plakanjima, kuknjavi i sl. može samo naštetiti vašem stomaku ( Rak vlada želucem ! )

Kolikogod budete hteli da se dinstancirate od voljene osobe, ipak će slabiji da prenosi takva bolesna osećanja ovom drugom. Vama samo ostaje da ga razumete i pokušate da ga utešite. Ali nemojte da vam padne na pamet da ga razuveravate, jer će vas proglasiti krivcem. Svoju osetljivost sinkronizujte s partnerovim osećajima i pomozite mu.

Znam da je to veliki izazov, ali i jedino rešenje.

A ozbiljne teme sada ostavite po strani i nemojte da vam padne na pamet da uđete u neki ugovora sada.

NIKAKVE VELIKE ŽIVOTNE ODLUKE SADA.

Povjerenje sada ne krasi mnoge, obećanja se zaboravljaju, mnogi će se predomisliti. I nikakvi ljubavni zaveti da se ne prihvataju.

Od polovine juna počnite nešto ozbiljnije da se spremate za prestanak retrogradnosti.

"LUDA MAŠTA - SMIŠLJA SVAŠTA..."

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice