Merkur se vraća u Blizance

Merkur je bog za pokret i promenu mesta. S njim smo stalno u pokretu. Njegov 88-dan orbite oko Sunca je jedna divlja vožnja u kojoj stalno menja brzinu i smer, šibajući kroz znakove zodijaka, kao da se takmiči od jutra do večeri, i natrag.

Kao i kod Merkura, naše misli su stalno u pokretu. Mi stalno percipiramo stvarnost na mnogim nivoima - misli i reči u našim glavama, naš osećaj percepcije i naše emocije. Merkurov posao je da tka zajedno sve ove percepcije u holističke vizije, kao urednik, i reditelj koji spaja i usklađuje vizualne, audio i pesme u filmu.

Merkur obično potroši oko tri nedelje u svakom znaku. Međutim, tokom svojih retrogradnih razdoblja može potrošiti i dvostruko duže u znaku, ili čak ponovno prolaziti već prođene znakove - kao sada upravo.

Ovaj mesec, božanski glasnik pleše između vazdušnih Blizanaca i vodenog Raka, a i mi smo dobili priliku da ponovno ispitamo način na koji se integriraju naše intelektualne i emocionalne percepcije. Srećom, Merkur u Blizancima je posebno ugodan za suživot iako se često u paradoksu pojavljuje u više nivoa istovremeno kada je retrogradan - pa ne znaš šta ćeš pre.

Na radnom mestu, retrogradni Merkur u Blizancima je od 17. juna do 30.juna, koji doprinosi da nam je potrebno neko vreme da se preispitamo, ako je naše viđenje neusklađeno sa svojim vrednostima i strastima. Ako je odgovor ne ... napraviti obaveznu korekciju! (Ako pokrenete neki posao i ne proverite sve relevantne činjenice s osobljem o tome kako stvari idu - svaki put kada je Merkur retrogradan propuštate veliku priliku i najverovatnije stradate.

Za svoje financije, vreme je da se proveri i vidi kako se vaše kupovine odražavaju na ono što je važno za vas (i otkazujte sve stvari koje ne prihoduju i naročito ako ih ne koristite!) Ako imate financijskog savetnika, možda je vreme za brzi pregled kako bi videli je li rebalans u redu (iako možda to odlažete i želite čekati da provedete svoj taj dok kasnije u julu kada Jupiter menja znakove.)

Retrogradni Merkur nije najbolje vreme za potpisivanje ugovora i javnih stvari. Bolje je biti na "godišnjem odmoru" kako bi izbegli moguće greške i nesporazume.

Dani oko 7. juna i 30. juna takođe mogu doprineti konfuzijama u putovanjima, komunikacijama i tehnologiji, pa dajte sebi dodatno vreme kako bi dobili priliku da natenane razmislite i ostvarite zadatke u tim područjima.

Evo kratki sažetak ove Merkurovskih kretanja.

- 21 dan u Blizancima, od 7.5 - 28.5.

- 19 dana u Raku, od 29.5 do 16.6. A 7.6 Merkur usporava i kreće retrogradno.

- 25 dana u Blizancima, od 17.7 do 12.6. U zoru 1.7. Merkur završava svoj retrogradni put.

- 18 dana u Raku, od 13.6 do 31.7.

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice