Merkur retrogradan u Škorpionu

Merkur je bog pokreta i promene mesta. S njim smo stalno u pokretu i nervozni. Njegov 88-dan orbite oko Sunca je jedna divlja vožnja u kojoj stalno menja brzinu i smer, šibajući kroz znakove zodijaka, kao da se takmiči od jutra do večeri, i natrag.

Kao i kod Merkura, naše misli su stalno u pokretu. Mi stalno percipiramo stvarnost na mnogim nivoima - misli i reči u našim glavama, naš osećaj percepcije i naše emocije. Merkurov posao je da tka zajedno sve ove percepcije u holističke vizije, kao urednik, i reditelj koji spaja i usklađuje vizualne, audio i pesme u filmu.

Merkur obično potroši oko tri nedelje u svakom znaku. Međutim, tokom svojih retrogradnih razdoblja može potrošiti i dvostruko duže u znaku, ili čak ponovno prolaziti već prođene znakove.

Ovaj mesec, božanski glasnik pleše u Škorpionu gde nije posebno ugodan za suživot iako se često u paradoksu pojavljuje u više nivoa istovremeno kada je retrogradan - pa ne znaš šta ćeš pre jer imate verovatno mnogo nezavršenih poslova.

Razmislite koliko poslova niste završili, kladim se da imate čak i kosture u ormarima - e očekuje se ponovo neki nedovršeni posao da se okonča, koji je važan. Mmoge stare teme isplivavaju, a naročito teme odnosa. Dugovi koji nisu bili potpuno jasni sada postaju srž problema- Npr. možda ste vraćali kamatu, ali će vam tražiti glavnicu jer EMrkur je sada suštinski u stvarima koje su nosioci odnosnog posla. Sada se život ne kači za sporedne stvari.

Ove jeseni, tu je malo oživljavanja potencijalno tajnovitih stvari ili odnosa, pa i skandalozne energije jer Merkur je retrogradan u Škorpionu. Uobičajeni Merkur u retrogradnosti daje nezgodne komunikacije i manje vrijede - ali sada to nije slučaj. Sada se ide do suštine i provokacije. Dajte sebi dodatno vreme da od tačke A do tačke B još jednom proverite rasporede šta ste učinili, tako da ne ostavljate nezavršene stvari iza sebe. Ponovno proverite sve činjenice i podatke, te očekuju nekoliko žeščih preslišavanja.

Sve ovo sada je limunada i priprema za njegovo ponovno diektno kretanje kada će doći do realizacije, a da vas niko neće pitati da li vi hoćete ili nečete. Moraćete. Zato sada lepo sve prelistajte i popravite.

Posebno kada je Merkur retrogradan u Škorpionu nas ne pita hoćemo li ili nečemo ići dublje - pogotovo na emocionalnom polju. On nas sada pita da bi se ispravile ili poravnale neravnine. Ako postoji nešto što ste lagali, možete računati da će ovaj planetarni preokret doneti zataškavanja i neće izaći bruka na videlo. To je tamno lice Merkura u retrogradnosti. Ali neće imati milisti po tim pitanjima kada krene direktno. Bruka će da pukne.

Budite sada spremni da se zadubite u svoje psihološke složenosti svog rasresenog bića i spremni za usaglašavanje sa svetom koji vas okružuje. Nemojte bilo od koga očekivati neposrednu zahvalnost i za šta.

Pokušajte da se usaglasite sa zahtevima trenutka jer ćete osetiti veliku hladnoću Merkura u direktnom kretanju. I tada vam neće biti milo što ćete biti prisiljeni da uradiute ono što ste kao od šale mogli upravo sada

RETROGRADNI MERKUR JE SLOŽENOG ISPOLJAVANJA KADA JE U ŠKORPIONU, ALI NE DIŽITE BESPOTREBNO PANIKU U VEZI SITNICA, TIPA: ZABORAVIO SAM PARE, ITD.! VAŽNO JE DA SE POZABAVITE SUŠTINSKIM PITANJIMA ODNOSA I DUGOVA.

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice