Share to FB




Jeste li spremni za retrogradni Merkur?

Verovatno ste čuli milion puta: "Računar mi otkazao,da li j eMErkur retrogradan?"

Merkur je retrogradan otprilike tri puta godišnje. To je faza kada Merkur, planeta komunikacija, podataka, poruka i putovanja počinje usporavati u svojoj orbiti.

Iako planeta ne ide tačno unatrag, čini se da to učini iz naše perspektive na Zemlji - ali definitivno baca naše živote u haos i zbrku.

Vozovi kasne, vaš ustaljeni red ili redosled je u neredu, gubite telefone ili pogrešno vas shvaćaju i ne dobijate u prepirci . Često je sve to zabavno, ali to je gotovo uvek poput avanture!

Prva Merkurova retrogradna faza od 2014 stiže 6. februara, ali ima oko dve nedelje " faze u senci " koji dolazi pre nego što tačno postaje retrogradan. Zato smo već osetili nadolazeću retrogradnu fazu tokom posljednje nedelje u januaru - setite se silonih nesporazuma i nerazumevanja - ta faza senke je tada počela .

To što se tada desilo neka nam je za nauk. I treba da je pozčno za sve nas , jer znamo kako može to da izgleda , a naročito da pretpostavimo kada krene retrogradno. Iako smo već u senci, tu je još mnogo toga što možete učiniti kako bi bili spremni za nadolazeću ( i svaku drugu ) Merkurovu retrogradnu fazu.

KAO PRVO - započnite sa back-upom vašeg računara. Ako imate vremena, pokrenite backup svaki dan u februaru - ili barem svaki drugi dan. Pazite i na to koj emedije koriswtite za back up jer možda su i oni neispravni. Ako se ne razumete ništa od ovoga, nađite neko tehničko lice koji će to učiniti za vas!

BACK UP vam je jedini način da ne izgubite sve svoje dragocene podatke.

Pobrinite se da su vam baterije svež dopunjene za sve svoje gadgete - uključujući i tablete i mobilne telefone . Pogledajte tu hrpu papira na stolu, proći ćete i zagubiće se ili ćete propustiti nešto što je potrebno rešavati odmah . Stvari koje ne držite "čvrsto" pod svojom kontrolom, lako vam mogu iskliznuti sada kroz pukotine kojei ne vidite jer je Merkur retrogradan.

Pokušajte da ne kupujete bilo kakve elektronikče uređaje u retrogradnoj fazi. Ako jednostavno moraju trošak novi iPad , pokušajte to učiniti pre nego merkur postane retrogradan , tj. nikako posle 6. februara - ili čekajte dok se se ne završi 28 februara.

Kad je u pitanju nešto ustaljeno, promeniće se, ako treba da putujete, pre polaska sve dobro proverite - Marfi ne spava nikada! Neočekivana kašnjenja su omiljene merkurovske retrogradne teme. Sva ta kašnjenja će doprineti da u februaru sve završavamo kasnije i zato i kasnije dolazimo s posla.

Konačno , ako imate planiran poslovni put, proverite da plan puta nema neku falinku ili nedostatak, ako treba prvoerite i dvaput , ali tri ili čak četiri puta . Vi jednostavno ovog meseca na Merkura ne možete se osloniti previše ozbiljno. DEtalji su jako bitni, i čak iako sve proverite, očekujte kašnjenja, pa zato je bolje i krenuti ranije - da ne biste vi bili krivi - jer ovaj Merkur pravi tragikomične situacije.

Za vreme retrogradnog Merkura odvojte malo više vremena i radite sasvim drugačije nego do sda i videćete da će vam se isplatiti, i biće vam drago. A kad krene direktno, veselićemo se!

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice