Share to FB




Retrogradni Merkur u Ribama

Ja sam objavio tekst o retrogradnom Merkuru, ali očigledno da je dobro uzdrmao veći broj ljudi i da ga osećaju malo više - pa evo dopune.

Ovo je vreme za pritisak na reset tipku u našim životima, a evo i zašto. Kao komunikaciona planeta krenuo je retrogradno i u znaku Riba je od 5.februara do 27. Sve u vezi te teme ide naopako!

Šta očekivati? Pa, očekujte da se vaš mozak malo više napreže da bi ste shvatili šta se događa oko vas. Taj visoki stepen naprezanja neće vam dati mnogo rezultata, a umorićete se i imaćete jednostavno nedostatak sna - bez obzira na svoj nivo trezvenosti i naspavanosti. Planeta koja vlada porukama , putovanjima i našim razmišljanjima nažalost se ozbiljno ne shvata i umesto da se prepustimo poetskim impulsima, mi pokušavamo na silu da odradimo nama bitne situacije. Grešimo, jer SADA nije vreme za to.

Sada samo možemo da pogrešimo. Skoro svaka na brzinu doneta odluka biće pogrešna.

Merkur ima haotičnu i zbunjujuću vožnju u znaku Riba, ali dodati retrogradnost, to je katastrofa - bolje da ništa ne mislite i ne radite. Naravno, šalim se, jer život traži svoje - a sada se traži svest o situaciji u kojoj se nalazite, jer ako je nema, eto "magle u glavi" koja ne dozvoljava da se pravilno razmišlja.

I LAKO SE ZALUTA

Ajd i ovo da na pomenem. U kući treba paziti na sve električne uređaje i kade i lavaboe koji lako mogu da naprave poplavu ukoliko ne sklonimo nešto što smo ozaboravili. Tkaninama je mesto na štriku, a frnu i grejalicama iznad poda i obezbediti od vlaženja.

A ima i ono drugo: pazite da vam ne pokisne veš koji se suši, pazite da vam ne uoadne fotoaparat u lokvu ili vodu i pazite da ne pokisnete. Bez kišobrana nikako i nukuda.

Život može vam se učiniti nadrealističnim ili nerealističnim, a snovi ispunjeni suprotnim porukama, bez ikakvog sinhroniciteta već sve prepuno sumaglice i nejasnoće. U Ribama je sve zamagljeno i nejasno - naročito Merkur.

Dešifriranje stvarnosti iz i od fantazije je jako zahtevno jer je potrebno vreme za to, tako da ćete možda poželeti da odložite velike odluke i obaveze dok se dim ne raziđe. A to je i pravi potez!

Bolje da koriste ovo retrogradno razdoblje za ponovni pokušaj završetka nedovršenog posla.

Što se tiče emocija, er smo u Ribama - i one moraju sa svojim vizijama u drugi plan.

Merkur će se brzo vratiti u Vodoliju i to retrogradno, tako da je pozorišni komad isti ali se menja scena, pa se teme iz snova i iluzija propitivaju i sagledavaju se neki od naših dugoročnih ciljeva i pokušaj rešenja nekih naših nerešenih pitanja sa prijateljima i zajednicom. Međutim, sporo razmišljanje i nerazgovetnost u komunikaciji će se nastaviti .

Ono što treba ponoviti je da su komunikacija i putovanja posebno komplikovani i da će biti puno kašnjenja, i često ćete morati da obezbedite sigurnosne-rezervne planove, pošto j elatentna tendencija da se ne odvija sve kako smo navikli.

Ovo je sjajna prilika za pojednostavljenje svog rasporeda rada i vraćanje opuštenom životu.

Retrogradni Merkur donosi razdoblje čutnje, smirivanje, nepametovanje, ali kao i svaka retrogradnost traži da se pozavršavaju stari projekti, nego da se započinju novi.

To je vreme za razmišljanje, odmaranje, čitanje, obnova gradiva i znanja, ponovne radnje, klasičan povratak, npr. s puta.

Generalno govoreći, ovaj Merkur podrazumeva radnje je u svojoj početnoj reči imaju "RE" aktivnost (ponovo učiniti) - svega čega se se možete setiti.

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice