Jupiter u Lavu

Prošlo je 12 godina i Jupiter je ponovo u Lavu. A ovo je planeta sreće, koja donosi uvećanje prihoda, iznenadna putovanja, slavu i proširenje porodice. Lav je, pak, znak kreativnosti, sporta i ambicije. Ovaj uticaj, koji je počeo 16. jula 2014. i traje sve do 11. avgusta 2015. godine, najviše će osetiti martovski Ovnovi, julski Lavovi i januarske Vodolije, kojima se može ukazati više mogućnosti za napredovanje u karijeri, naročito ako se bave umetnošću ili sportom.

Svakako, boravak Jupitera, najveće planeta u našem Sunčevom sistemu kojoj je potrebno oko godinu dana da pređe jedan horoskopski znak u znaku Lava, osetiće svi, a posebno vatreni i vazdušni znaci, već pomenuti Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Vage, Strelci i Vodolije. Na primer, ako vam je ascendent, osa četvrte, sedme ili desete astrološke kuće u znaku Lava, narednih godinu dana očekuje vas ulazak u brak, uvećanje porodice, profesionalna satisfakcija.

Jupiter nam donosi veru i optimizam, pozitivne mogućnosti, ali se ne smemo „ušuškati“ u lakoću kojom zna da nas obasipa. Do veće sreće će dolaziti kada Jupiter napravi trigon sa Uranom u Ovnu, kada će se ostvarivati iznenada, neočekivano, kroz neke jedinstvene prilike za pozitivne promene. Dolaziće do nagle sreće ili iznenadnog podviga, a napredak očekujte od septembra 2014. godine i ponovo, od juna 2015. godine. Jupiter će uzdići one koji imaju neki talenat, kvalitet, koji nose u sebi nešto što je veliko, a što uzdiže i donosi mogućnost za sticanje većeg uvažavanja i priznavanja. Ne treba zaboravti ni da loši aspekti ove planete uvećavaju egocentrizam, lenjost, snobizam, a donose i opasnost od prevara, posebno finansijskih.
U opštem smislu - koliko smo pod Jupiterom u Raku (voda) imali problema sa poplavama, toliko sa ovom planetom u Lavu treba obratiti pažnju na moguće požare.

Ako bi trebalo napraviti neki kroki rezime, mogli bismo reći kako bi tranzit Jupitera u znaku Lava najviše srećnih okolnosti trebao da donese samim Lavovima. Devici dolazi period razočaranja i nesigurnosti, Vagama više prijatelja, Škorpiji više poslovnog uspeha, Strelcu više putovanja u inostranstvo, Jarcu više zaduženja, Vodolije se mogu odlučiti na brak ili vanbračnu vezu, Ribe će imati više posla, Ovnovi će se zaljubiti, Bikovi će razmišljati o sređivanju doma, Blizanci će kupiti auto,mobilni telefon ili upisati na kakav kurs, a Rakovi će srediti svoju finansijsku situaciju. No, ovo je samo generalni pregled, za detalje će biti više prilika i povoda.<

Jupiter kreće u retrogradni hod krajem 2014. godine, preczinije 8. decembra pa će ubrzo doneti i dva pozitivna aspekta bez obzira na kretanje - srećan položaj tranzitnog Sunca i Jupitera u trigonu će nam na pravi način dati osećaj slobode, optimizma, vere, i Jupiter će nam vratiti lekcijom deo koji trebamo popraviti, iskoristiti, dok će tranzitni Merkur napraviti trigon sa Jupiterom u Lavu, što može biti poztivnbo za učenje, karijeru, pisanje, putovanja, bitne razgovore.

Podsećamo, prethodni put je Jupiter bio u Lavu od 1.avgusta 2002. do 27.avgusta 2003, pa se ne bi trebali izmnanadi ni ako dodje do izvesne podudarnosti tog perioda sa nekim događajima narednih godinu dana.



Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice