Share to FB


Japanski horoskop

KIGAKU - NAUKA O SLAGANJU SUDBINA

KAKO SE CITA JAPANSKI HOROSKOP KIGAKU

Broj u vrhu kolone na tabeli (dole) u kojoj je vasa godina rodjenja je vas karakteristican broj. Osobe ciji su karakteristicni brojevi na KRUGU BROJEVA I ELEMENATA (lijevo) u susjednim poljima, povezani sirokim zutim strelicama, veoma se dobro slazu. IDEALNO slaganje je ako od broja muskarca velika strelica ide prema broju zene. DOBRO se slazu i osobe ciji su brojevi u jednom istom polju. NE SLAZU se osobe ciji su brojevi u poljima povezanim tankim crvenim strelicama. Ove strelice oznacavaju los uticaj jedne osobe na drugu.

PAZNJA: Japanska godina je od 3. februara jedne do 2. februara sljedece godine.

JAPANSKI HOROSKOP KIGAKU - Brojevi od 1 do 9 horoskopski znaci - Kao sto ne nosite odijelo cija vam velicina ne odgovara, tako treba da se klonite izbora partnera koji lose utice na vasu sudbinu. Kada kupujemo odjecu uvijek trazimo velicinu koja nam odgovara. Zena sa predugackim mantilom, ili haljinom koju ne moze da zakopca nikada nece izaci na ulicu. Ali kada je u pitanju izbor partnera, ljudi i danas u doba velikog razvitka svih nauka, to prepustaju slucaju, mada je partner sa kojim cete izroditi djecu, provesti mozda i cio zivot, mnogo vazniji od bilo kakve odjece.

Los izbor odjece donosi trenutno nezadovoljstvo i vrlo je lako kupiti drugi komad. Ali kada jednom izaberete partnera, iskomplikujete svoje odnose, rode se djeca, cesto nema povratka ni izlaza.

Da bi izbjegli takve lose poteze pomoci ce vam japanska astrologija - KIGAKU. Ako se sudbine partnera slazu, njihova ljubav, druzenje, zajednicki rad, uvijek ce biti u mirnim vodama, a zivot ce im se kretati putem napretka.

Logika nauke o slaganju sudbina

Kad se vodom zaliva drvo, ono raste. Voda cini dobro drvetu. Kad se drvetom lozi vatra, ona se razgorijeva. Drvo cini dobro vatri. Kad nesto izgori, vraca se u zemlju i obogacuje je. Vatra cini dobro zemlji. Zemljau sebi cuva razlicite metale. Zemlja cini dobro metalima. Metal vodu ne prlja, nego je prociscuje. Metal cini dobro vodi. Isto tako voda gasi vatru, a od vatre voda se isparava i nestaje. Od metala se prave alatke koje sijeku drvo. Od metala drvo ne moze da ocekuje nikakvo dobro. Drvo svojim korjenjem razdire zemlju. Od drveta zemlja ne moze da ocekuje dobro. Vatra topi metal i mijenja mu oblik i sastav, od vatre metal ne moze da ocekuje nista dobro. To je objasnjenje kruga brojeva i elemenata (gore).

UPUTSTVO ZA TABELU

Tabela obuhvata period od 98 godina, od 1904.g. do 2002.g. i na njoj mozete da odredite u kojem znaku ste rodjeni, koja boja, koji elemenat i koji zodijacki simbol pripadaju vama ili nekoj osobi. Tabela je i vjeciti kalendar jer se moze dopisivati. Obratite paznju da se japanske godine ne racunaju od 1. januara do 31. decembra, vec od 3. februara jedne do 2. februara sljedece godine. Tako osoba rodjena 15. januara 1955.g. ce svoje znake potraziti u koloni za 1954.g.

Nadjite u tabeli svoju godinu rodjenja, pa slijedeci istu kolonu pogledajte koji se broj nalazi na vrhu te kolone. Zapamtite ili zapisite. To isto ponovite i za vaseg partnera. Sada se posluzite KRUGOM SUDBINA koji se nalazi na lijevoj strani ekrana. Siroke zute strelice koje povezuju susjedne kucice (tamno zeleni krugovi) oznacavaju idealne i dobre veze. Crvene tanke strelice, koje presjecaju krug, pokazuju lose veze. Dobre veze su i ako se krugovi podudaraju.

Svaka osoba ima posebnu energiju koja je odredjena polozajem zvijezda u momentu rodjenja Energija iz podrucja pojedinih zvijezda ima svaka svoju prirodu. Kada se energije osoba rodjenih pod razlicitim zvijezdama slazu, onda te dvije osobe mogu imati veoma lijepu zajednicku sudbinu. One, iako mozda razlicitih karaktera, navika i osobina, jedna drugoj, nesvjesno, samim svojim prisustvom pomazu. Kada je jedna od njih sretna, ona tu srecu prenosi na partnera i cini njega sretnim. To su po Kigakuu idealne kombinacije i kada se dvije takve osobe nadju u zivotu, niti se one zale na sudbinu, niti sudbina na njih.

Kada se energije dvije osobe, tj. sudbine ne slazu to donosi nesrecu i jednom i drugom. Njih dvoje, bez svoje zle namjere ometaju razvoj i postizanje bolje buducnosti jedno drugom. To su lose kombinacije u Kigakuu.

Nikakvi napori ne mogu promjeniti vrstu i jacinu energije koju smo dobili rodjenjem. Dobrim kombinacijama sa osobama koje se slazu sa nasim energijama, ta energija moze da se pojaca, a u kombinacijama sa osobama sa kojima se nasa energija ne slaze, ta energija moze da se smanji.

Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice