Share to FB

Sunce u kućama

Od apsolutne orijentacije do menjanja ličnosti

Kad Sunce padne u partnerovo prvo polje, jasno se vidi sličnost između njegovog unutrašnjeg bića i ega i načina na koji vlasnik polja pokušava projektovati samog sebe prema spolja. Psihološka orijentacija vlasnika polja podstiče Sunce da živi delotvornije sam svoj život. Vlasnik polja ceni vrednost Sunca kao pojedinca i prema njemu gaji više poštovanja u obimu u kojem vlastite karakteristike vidi u obliku pokazivanja kod partnera. Ova situacija stvara mogućnost za puno uzajamne privlačnosti, pri čemu se vlasnik polja divi Suncu koji je sretan jer je poštovan. Vlasnik polja prepoznaje i priznaje sposobnost Sunca da ga vodi, dopuštajući mu da ispuni svoju prirodnu funkciju i tako ga dovede u sazvučje sa samim sobom. U svakom slučaju je veza jaka, ali moža doći i do borbe za prevlast. Mogu biti zastupljeni i jaki elementi kontrasta psiholoških, tako i fizičkih, a ako je Sunce ugroženo, ono se trudi da dominira nad partnerom ili ga opčini svojim razmetanjima ili zaslepi svojim znanjem. Inkonjukcija može pokazati i antipatiju. Toplinu i uvažavanje Sunca mogu podstaci i izneti na videlo ono najbolje kod vlasnika polja ulivajući mu dodatno sampouzdanje i dajući mu izvor lične podrške, kao i primer kojeg ona želi oponašati. Sunce će očekivati dužno poštovanje i priznanje njegovoj ulozi zaštitnika i mentora u pružanju moralne a možda i neke druge podrške, ipak, to je mala cena s obzirom da blagonaklonost i ohrabrenje koje će vlasnik polja nuditi bez naknade.

Kada roditeljsko Sunce padne u ovo područje biti će prisutno nastojanje ka vaspitanju deteta kao vlastite kopije. Ova solarna pozicija važna je veza koja donosi punu dobrobit ili obratno, u skladu sa stanjem pri rođenju i aspektima. Ono pobuđuje inspiraciju vlasnika polja ili na sebe privlači svu pažnju, ali ovaj odnos neće nikada biti polovičan ili mlitav. Osobe se međusobno stimulišu i volja je slična svest o životu. Sunce stimuliše poriv za kreativnim izražavanjem vlasnika polja jer energijom podstiče drugu stranu u odnosu na veće napore i uporniju ambiciju za upeh, profesionalnu iskrenost i poštovanje u očima sveta. Ipak, kako osobe teže igranju iste uloge u odnosu, umesto saradnje može se dogoditi i jak sukob ega, ponosa i poriva da se dominira i upravlja drugom osobom. Ako obe osobe žele dobar odnos moraju se do neke mere odreći ega. Ljubavni i bračni odnosi često se zasnivaju na jakoj uzajamnoj privlačnosti, ali to je sve na temelju sličnosti, a ne polariteta.

Kada je Sunce u partnerskom drugom polju, postoji materijalna orijentacija u odnosu i motivacija je uvek neka tema sigurnosti. Mažete sarađivati u poslovima zarade i novac igra važnu ulogu ovog odnosa. Sunce pomaže vlasniku polja ali i troši njegove novce. Psihološko usmerenje vlasnika polja podstiče Sunce da svoje suštinsko ja projektuje u ono područje života vlasnika polja koje se odnosi na način prikupljanja i upravljanja sredstava. Sunce nosi prilike i pomaže vlasniku polja u poboljšanju finansija pri čemu stvara finansijsku pozadinu i savet, i pomoći da vlasnik polja dobije finansijsku sigurnast. Nekada su zahtevi Sunca preterani. Podstiče, ali agresivno. Očekuje priznanje za velikadušnost kupuje poklone i očekuje nešto zauzvrat. Sunce je lojalan podržavatelj i zagovornik vlasnika polja. Sunce vrši jak uticaj na lična materijalna vrednovanja vlasnika polja i pomaže u poboljšanju materijalnih okolnosti mijenjajući sistem vrednosti. Obe osobe imaju jak međusobni uticaj na shvatanje estetskih vrednosti.

Kad se Sunce nađe u partnerovom trećem polju, govorimo o osnovama razumevanja kao intelektualnoj razmeni i komunikaciji. Sličnost uslovljava komunikaciju, a možda se poznaju iz detinstva ili školovanja ili su im putevi u mladosti slični. Nekada dolazi do upoznavanja preko prijatelja ili članova porodice iste generacije. A nekada se možda radi i o susedima ili stanovnicima istog kvarta. Ono što veže su zajednički interesi u vezi školovanja, knjiga, planiranja, odluka, putovanja. Porodica, ljubav, potomstvo: elementi samouverenosti

Smeštaj Sunca u 4. Polju partnera ukazuje na vitalnost i kreativnost jedne strane koji imaju dramatični utjicaj na vlasnika polja i na njegove okolnosti i uslove stanovanja. Često je ovo velika bliskost na dubokom emocionalnom nivou. U bračnim vezama partneri osiguravaju jedno drugome temelje samoiskazanja. Vlasnik polja ponaša se kao rodileij Suncu i postoje očinskomajčinski aspekti. On uvadi u društvo on ohrabruje vlasnika polja na razvijanje svojih sposobnosti a ono će dopustiti da njegov uticaj bude vidljiv u porodici i ostavlja na svaki način jake utiske. Ponekad Sunčev uticaj ima vrlo profinjen efekat, tako da vlasnik polja nesvesno želi da oponaša primer, ukoliko nisu prisutni nepovoljni napeti aspekti. Sklonost k uspostavijanju odnosa rano ili kasno u životu. Ova veza može biti jaka ukoiiko je osoba o čijem se polju radi svesna merila do kojih drži njen solarni partner. Značajno je za sve koji žive pod īstim krovom, a u odnosima rodltelja i dece može ukazivati na vrlo jaku vezanost. Kreativno izražavanje i potencijali moći Sunca imaju jak uticaj na mentalni i emotivni make up vlasnika polja. Osobe mogu bili jako vezane na podsvesnom nivou. Ipak, ako Sunce prima aflikcije moguće je da izaziva negativne automatske emotivne reakcije vlasnika polja podsvesno ustanovljene u ranom detinjstvu. Ako se odnos izražava pozitivno, vlasnik palja osigurava bazu operacija za Sunce. Volja i samoizražavanje Sunca mogu uzdrmati korene svesti vlasnika polja i pobudili njeno samoizražavanje. Vlasnik polja osigurava Suncu dom ili bazu za kreativnost. Postoji jaka emocionalna veza u porodičnim i bračnim odnosima i ovo je izuzetno značajna kombinacija za odnose roditelja i dece ali i svugde gde ljudi žive pod istim krovom.

Kada se Sunce u 5 polju partnera postoji romantika i emocionalna privlačnost. Oboje uživaju jedno drugome u društvu i zabave, sport ili generalno izlasci u društvo igraju veliku ulogu u ovom odnosu. Ipak, ozbiljne teme su problematične. Ovaj položaj osigurava kreativnost, bilo inspiracijom da sledi tuđi primer, ili davanjem podrške projektima vlasnika polja u opštem zanimanju za hobije. Sunce izaziva tople emocionalne reakcije pa se vlasnik polja oseća ushićeno. Nekada je vlasnik polja popustljiv prema nedostacima u ponašanju Sunca. Ovo je dobar položaj za prijateljstvo a Sunce je sposobno da unese radost u život druge strane pri čemu uživa u vraćanju. Kretaivnost obe strane je povećana kao i zanimanje za socijalne aktivnosti. Povoljno je za brak i vaspitanje dece. Dobro je za zajednlčka ulaganja. Ako je Sunce aflicirano osobe se mogu ponašati egocentrično i detinjasto i nema suptilnost nego se odnos održava zbog materijalnih socijalnih ciljeva ili vaspitanja dece. Kada se Sunce jednog partnera nađe u 6 polju drugog neko nekog zapošljava - Sunce je autoritet i stavovi se usklađuju - svakodnevica takođe, bilo da je reč o odevanju, zdravlju ili ponašanju. Barem na početku, to će biti teme rasprava. Postoji značajka brige i protežiranja. Ipak, nešto u ovoj ljubavi prerasta u dužnost kad ne bi trebalo.

Gornja polovina - javni angažman

Kada se Sunce jednog partnera nađe u 7 polju drugog stvara se takmičarska atmosfera koja ipak balansira davanja i važnosti. Uloge su jasno podeljene, kao i zadaci. Postoji jaka privlačnost i prijateljstvo, pa je druženje ugodno. Vlasnik polja ceni Sunce i učiniće sve da ono bude maženo i paženo, čak i kada to ne zaslužuje. Na neki način, vlasnik polja se koristi ili veša na slavu i sjaj Sunca i neretko zanemaruje svoju ličnost i izgled i karijeru.

Sunce jednog partnera u 8 polju drugog znači da osnova veze prolazi neku temeljnu promenu kako bi veza uopšte bila održiva. Osmo polje vezano je i za finansije i sigurnost, pa je ovaj odnos obeležen takvim elementima. Vlasnik polja kritikovaće Sunce, no ta kritika je konstruktivna i ona ima za cilj stimulaciju samorazvoja i popravijanja situacije, ali tu je vidljiva jaka seksualna privlačnost koja je takođe temelj veze.

Kada se Sunce jednog partnera nade u 9 polju drugog, stimulira interes za visoko obrazovanje, filozofiju, veru i slične duhovne stvari. Sunce je dominantno i stvara vlastitu filozofiju, versku ideju ili stav, ali iskazuje i autoritativnost koja može smetati vlasniku polja, jer Sunce pametuje.

U 10. polju stvara povezivanje na profesionalnom, poslovnom ili političkom nivou. Drugim rečima, i u ljubavnim vezama to je uvek znak da se odnos dodiruje sa temama posla - možda poboljšavanjem tuđeg slatusa ili prestiža, pomaganjem u poslu i slično. Sunce će ispirisati vlasnika polja na razvoj karijere i pomoći mu da prevlada strahove, no isto tako, moguće je da učini sve kako bi partner zanemario svoj posao i osigurao pozadinu za njegov uspeh! Ostvarenje ideala ili povlačenje u sebe

Sunce kod vlasnika 11. polja budi inspiraciju koja ga odvodi do formulacije ideala vlasnika polja u jasnijem obliku a nekada on pomaže u ostvarivanju tih ideala. Razvija se korisno prijateljstvo. Sunce ima vodeću poziciju. Sunce savetuje vlasnika polja. Prijateljske kritike i spreman je da prihvati vlasnika polja takvim kakav ovaj je. Dele se duhovni intelektualni interesi koji su iznad telesnog i emocionalnog nivoa. Često je odnos pre svega prijateljski, zajedno rade u grupama. Stariji u odnosu podržava mlađeg u izvršavanju ideja i ostvarenju želja. Sunce pomaže socijalnom prilagođavanju vlasnika polja i tako mu omogućuje uspeh. Osobe mogu imati zajedničke naučne ciljeve ili uspešno sarađivati na tom planu. Prijateljstva s tom kombinacijom su mentalno aktivna, a u ljubavi je prijateljstvo daleko iznad seksa. Odani su, iako je odnos možda ekscentričan.

Sunce udomljeno u 12. polju sposobno je da podstakne vlasnlka na razvijanje čitavog niza raznolikih zanimanja koja joj mogu pomoći da stekne veće razumijevanje života kao celine. Sunce u život vlasnika polja unosi novu perspektivu. Ipak, napeti aspekti donose to da je Sunce izvor velike konfuzije u životu vlasnika polja i navodi ga na ponašanja koja se kose sa moralno fizičkim načinom do tada. U najboljem slučaju Sunce je nenametljivi podržavatelj koji vuče konce u korist vlasnika polja i u tišini organizuje uporište ne zna se odakle. Ponekada nema te žrtve koja bi bila prevelika. U najgorem slučaju Sunce ima talenta za uporno osuječivanje planova vlasnika polja širi intrige protiv nje i lagano potkopava poziciju znajući upravo kako iskoristiti Ahilovu petu vlasnika polja. Sunce je sposobno pogoditi neke od najskrovitijih tajni ili instiktivno oseća . Psihijatri koji čuju svašta od stranaka često imaju tu Sunce u horoskopima stranaka. Specijalna sposobnost za pomoć ljudima. Aflikcije nose nerazumevanje usled skrivenih strujanja koje je nemoguće odrediti ili pogoditi ili čak moža biti neprijateljstva koje nagriza same korene odnosa. Vlasnik polja ipak posredno uči od Sunca, analizira njegove greške, ali nema objektivnosti. Svestan postaje vlasnik polja vlaslite psihološke neprilagodljivosti. Ipak, najznačajnija je telepatska ili intuitivna veza, imaginativne i kreativne sposobnosti vlasnika polja inspiršu Sunce za jasnije kreativnije izražavanje. Interes za mistiku je evidenlan. Odnos često uključuje lajnost ili neku vrstu obmane. Pozitivno usmeren odnos daje da je Sunce pomagač vlasniku polja, ali negativna shema govori da Sunce ubije vlasnika polja u pojam - karmička veza.

portalIzlaz na portal         Predhodna stranica