...

Realnost ostvarenja svega zamišljenog

Tranzitni Jupiter je u Ribama

Jupiter se smatra najsrećnijom planetom i ujedno najvećom planetom u Sunčevom sistemu koja donosi rast, ekspanziju, širenje, boljitak i prosperitet. Sedište mu je i u znaku Strelca i u znaku Riba, egzaltacija mu je u znaku Raka, izgon mu je u znaku Blizanaca i Device, a pad mu je u znaku Jarca.

Za razliku od Saturna koji ima potrebu da sažima u jednu tačku i da čovek stekne utisak kako je život konzerva i kako ne postoji mogućnost za bilo kakvim napretkom, Jupiter je njegova sušta suprotnost. Ukoliko se Jupiterove lekcije ne shvate dobro, njegov tranzit može doneti suštu suprotnost od očekivano povoljnih situacija, a među njima su nemoral, lenjost, preteranu želju za uživanjem i finansijske gubitke.

Takođe, vrlo je važna i postavka samog natalnog Jupitera u čartu, jer će od njega zavisiti koliko će osoba da oseti sam tranzit. Ako se natalni Jupiter nalazi u znaku & polju koji mu prijaju, i sam tranzitni Jupiter će imati pozitivnog efekta na život osobe, ali ako je natalni Jupiter u znaku & polju koji mu ne prijaju, vrlo je verovatno da će tranzitni Jupiter ili da prođe neprimećeno, ili će pak da donese neke ne baš prijatne promene u život osobe.

Tranzitni Jupiter u Ribama kroz natalna polja

Jupiterov tranzit kroz 1 polje & Podznak u Ribama : popravlja raspoloženje, te čak i pesimistična osoba postaje vedrija, opuštenija i zadovoljnija. U ovom periodu možemo očekivati da se osoba i zaljubi, jer postoji velika potreba za uživanjem i menjanjem stvari koje su uglavnom pozitivne. Tranzitni Jupiter retko kada u prvoj kući donosi bolest, teške stvari ili nesreće, sem ako nema loš aspekt sa natalnim planetama. Ukoliko je osoba u prethodnim godinama živela dosta pasivno i povučeno, tranzit Jupitera kroz 1 polje bi je mogao aktivirati i probuditi iz slatkog dremeža. Često se dešava da njegov tranzit kroz 1 polje donosi i ljubavne dogodovštine i avanture, jer su ljubavna čulna zadovoljstva maksimalno naglašena, kao i to da se osoba može ufizički promeniti (u najvećem broju slučaja to bude višak kilograma) U ovom periodu treba razmišljati o inostranstvu, putovanjima, intelektualnom i duhovnom nadograđivanju, ili stvarima koje vas čine srećnim. Ovaj tranzit je izuzetno važan ukoliko se u nečijem životu događaju i loše stvari, jer može znatno ublažiti situaciju, a ako ima dobre aspekte sa natalnim planetama, ovaj tranzitni Jupiter čak može i da okonča taj težak životni period.

Tranzit Jupitera kroz 2 polje & Podznak Vodolija : je svakako povoljan za protok novca, rad sa finansijama, ili pak pozajmicu tj podizanje kredita iz banke, planiranje i sprovođenje tih planova u nove investicije i bolje izvore prihoda, a takođe i mogućnost da se promeni situacija vezana za posao, tj da se pronađe nov i bolji posao, a za one koji su nezaposleni i traže posao, ovaj tranzit itekako može da pomogne oko zaposlenja, naravno pod uslovom da tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama. Jupiterov tranzit treba iskoristiti na taj način da se „prizove“ svež novac u život, obnove finansijski resursi i potpomognu novi poslovni projekti. Jupiter kroz 2 polje popravlja i samopouzdanje i samovrednovanje, ali treba razumeti da njegov tranzit zavisi od osobe do osobe, tj zavisi od njegovih aspekata sa natalnim planetama, kao i same postavke natalnog Jupitera i njegovih aspekta u natalnom čartu. To znači da bi konobaru mogao da donese veći bakšiš ili napojnicu, a građevinaru ili biznismenu veći novčani priliv, ili pak osobi koja pokušava da stabilizuje svoje finansije i aktivno se trudi da nađe posao, donese zaposlenje i posao o kojem je do tada samo sanjala i nadala se da će raditi. Vidimo da u ovim situacijama & slučajevima, postoji ekspanzija ili rast, ali u skladu sa datom situacijom (poslom & radnim mesto)

Tranzit Jupitera kroz 3 polje & Podznak Jarac : donosi intelektualnu ekspanziju ili rast, osoba bolje uči, postoji želja za učenjem, kursevima i višim znanjima, a isto tako se popravljaju i rodbinski odnosi, jer se i u životu bližih i daljnjih rođaka takođe dešavaju pozitivne promene (opet naravno sve pod uslovom da ovaj tranzit Jupitera ima dobre aspekte sa natalnim planetama ili u samom natalu postoje indikacije za ovakvu priču) Otvaraju se mogućnosti za putovanja, a osoba će znatno više od očekivanog provoditi vreme van kuće, želeće da bude povezana sa drugima, prikuplja informacije i prenosi ih dalje, pa tako čitanje knjiga ili obnavljanje kućne biblioteke u ovom periodu mogu da budu zanimljiv hobi, a isto tako ovo je povoljan period za rešavanje svih birokratski zavrzlama i dovođenjem u red lične dokumentacije, dobijanje ovlašćenja, potvrda, važnih potpisa isl. U najboljem slučaju čovek biva misaono rasterećen (retko kada donosi depresiju i psihički pad, sem naravno ako postoje loši aspekti ovog tranzitnog Jupitera sa natalnim planetama) te njegov tranzit treba maksimalno iskoristiti ukoliko je neko đak, student, pisac, trgovac, administrativni radnik, birokratski službenik, agent ili posrednik. Ukoliko osoba ima želju za putovanjima ili novim saznanjima imaće apsolutnu podršku ovog tranzitnog Jupitera iz Riba. U ovom periodu moguća je i kupovina kola, mobilnog, ili pak nekog tehničkog & električnog aparata za dom.

Tranzitni Jupiter kroz 4 polje & Podznak Strelac : donosi dobro zdravije tj oporavak od zdravstvenih problema, kako same osobe, tako i svih ukućana sa kojima ona živi. Produblje emocije, uvećava dobro raspoloženje, donosi i obezbeđuje harmoničan porodičan život, a ukoliko je bilo trzavica u porodici i nesuglasica sa ukućanima, sada tokom ovog tranzita osoba ih uspešno i sa lakoćom rešava (ali opet naravno treba imati na umu da će ovo sve da se dešava samo pod uslovom da ovaj tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama) Ovo je dobro vreme za kupovinu ili prodaju kuće, rad sa nekretninama, pokretanje privatnog biznisa, kao i renoviranje doma. Takođe i duhovni rad na sebi, koji će doneti mir u Duši pa tako i sačuvati osećanje sigurnosti i stabilnosti u životu. Ukoliko se radi o introvertnim osobama dobro vreme da se povuku i steknu svoj mir i sreću kroz spiritualni rad, molitvu i meditaciju i da obnove svoje korene. Jupiterov tranzit kroz 4 polje često donosi promenu mesta boravka, te osoba napušta kuću, grad ili državu u potrazi za boljim životom. Tranzit Jupitera kroz 4 polje napr za bračne parove veoma često ili proširenje doma, ili pak preseljenje u veći dom, kako bi mogli da prošire i svoju porodicu i dočekaju novog malenog člana u boljim uslovima.

Tranzit Jupitera kroz 5 polje & Podznak u Škorpiji : za one koji su u potrazi za srodnom Dušom donosi novu ljubav ili makar zanimljivu ljubavnu avanturu (opet sve zavisno od aspekata sa natalnim planetama) A takođe može da donese i promene u emotivnim odnosima koji su zapali u svakodnevnu kolotečinu, pa tako posebno uz loše aspekte ovaj tranzitni Jupiter može da donese i ljubavnu aferu, jer barem jedna strana u tom monotonom odnosu je u potrazi za nečim novim što će je probuditi i ponovo vratiti veru u ljubav. Ako se radi o osobama koje su dugo već same one definitivno sada sa tranzitnim Jupiterom iz Riba imaju priliku da upoznaju nekoga ko će im vrlo brzo skrenuti pažnju, i sa kim bi mogli da uspostave jedan lep emotivni ljubavni odnos, koji bi čak kasnije mogao da se kruniše brakom. Seksualni život je daleko intenzivniji i bolji, pa i češći sa ovim tranzitnom, jer Jupiter jako voli da uživa u lepim stvarima u životu. Mnogi će sada, posebno ako ovaj tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama da u ovom periodu dožive pravu sreću, jer im se otvaraju nova vrata i nude nove mogućnosti da sebi ulepšaju život onako kako su oduvek sanjali. Često se dešava željena ili neželjena trudnoća, a tu je i uspeh u sportu ili sportskim takmičenjima, i naravno sreća na lutriji ili hazardskim igrama (posebno uz dobre aspekte sa natalnim planetama!) Tranzit Jupitera kroz 5 polje treba iskoristiti naročito ako je osoba u prethodnom periodu bila dezorjentisana i bez energije.

Tranzit Jupitera kroz 6 polje & Podznak Vaga : prvenstveno može da donese ekspanziju postojećih zdravstvaenih problema (što ne treba da čudi, jer sam Jupiter je po svojoj prirodi planeta koja uvećava i širi, pa će tako posebno uz loše aspekte sa natalnim planetama zaista da donese zdravstvene probleme u ovom periodu, a i dodatno 6 polje se povezuje prirodno sa znakom Device, znakom u kojem se sam Jupiter nazali u svom izgonu) Verovatno se nećemo baš strašno razboleti, ali ćemo morati da rešavamo neke stvari koje su vezane za našu fiziologiju, ili pak će imati prolaznih problema sa zdravljem usled jako slabog imuniteta koji će direktno da zavisi od mentalnog, pa i duhovnog, stava nas samih. Ovo će biti srećno vreme napr za kupovinu kućnih ljubimaca, sređivanjem svakodnevnih životnih obaveza i poslova, tj osoba će dobiti priliku (posebno uz dobre aspekte ovog tranzitnog Jupitera sa natalnim planetama) da poradi na svojoj disciplini i lošim osobinama & manama, kako bi i na taj način „pročistila“ sebe (pa tako i regulisala svoje zdravlje) Ovo je isto tako i period okrenut uređenjem životnog ili poslovnog prostora kao i proširenjem trenutnog posla. Ukoliko je osoba nezadovoljna postojećim poslom idealno je vreme da se potraži drugi ili da se radi neki honorarni posao. Tranzit Jupitera kroz 6 polje kod nekih donosi stvaranje neke vrste nekonvencionalne zajednice ili pak odluku osobe da se iseli iz doma i živi kao podstanar neko vreme (preseljenje zbog posla, želja za osamostaljivanjem isl)

Tranzit Jupitera kroz 7 polje & Podznak Devica : ma koliko ga mnogi posmatrali kao benefika (dobru planetu) Jupiter (posebno u Ribama) vrlo često ovde donosi mnogo nevolja i problema u emotivnim odnosima, posebno bračnim parovima, iz prostog razloga što uvek jedan ima potrebu za „dodatnom ljubavlju“ ili novim “iskustvima“, tj ovaj tranzitni Jupiter iz Riba će uvećati potrebu za emotivnim tj telesnim kontaktom, a ako on izostaje (posebno u dugogodišnjim vezama gde vrlo često je strast zamenjena sa svakodnevnom rutinom, i zbog poslovnih obaveza, obaveza prema deci, domu itd… supružnici imaju malo vremena i snage da se bave jedno drugome kao na početku odnosa) vrlo je moguće da će jedno od njih dvoje da (ne)namerno uleti u neki ljubavni odnos kako bi ponovo osetio žar strasti i zaljubljenosti (dodatni problemi u vidu raskida & razvoda mogu da donesu naravno loši aspekti ovog Jupitera sa natalnim planetama) Ovo je vreme kada čovek nije zadovoljan svojim partnerom i/ili seksualnim životom, jer su želje i potrebe prenaglašene, te „utehu i spas“ traži u dodatnim van-kućnim zadovoljstvima. U najboljem slučaju (uz dobre aspekte sa natalnim planetama) mnogi sada započinju zajednički život, ili stupaju u brak. Isto tako, ovaj tranzit donosi i nova poznanstva kako prijateljska, tako i poslovna, a i pomaže da se lako završavaju sudski procesi ili sporovi.

Jupiterov tranzit kroz 8 polje & Podznak Lav : je veoma povoljan za investiranje, ulaganje, uzimanje novčanog kredita, pomoć, protekciju, politički rad, istraživanje, duhovni ili ezoterijski rad, posebno ako je i u samom natalu Jupiter dobro postavljen, ili pak ovaj tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama. Njegovim tranzitom kroz 8 polje osoba retko kad ima potrebu za udruživanjem sa nekim, bilo na poslovnom ili emotivnom polju, pa tako retko i ulazi u neku ljubavnu vezu koja ima definisanu (pozitivnu) budućnost, već pre ulazi u emotivni odnos koji je više okrenut poboljšanju osećaja sopstvenih vrednosti ili pak stabilizaciji samog života, tako da tu retko kad ima prave ljubavi. Ali, zato, ovo je dobro vreme za planiranje trudnoće ili pak budućnosti vašeg deteta (dece) Nekada se dešava da se aktiviraju zdravstveni problemi, posebno uz loše aspekte sa natalnim planetama, i ti zdravstveni problemi neretko zahtevaju oštriji & teži pristup njihovom rešavanju (napr hirurški zahvat) dok u ženskom natalu ovaj tranzitni Jupiter može da donese probleme sa „ženskim bolestima“ i to najviše kroz poremećaj horomna. Tranzit Jupitera kroz 8 polje treba iskoristiti kroz spiritualni i finansijski pozitivan momenat. Ukoliko u vašem natalu postoje indikacije kroz neku od prognostičkih metoda, ovaj period se može okrenuti i ka potencijalnom rešavanju birokratije vezane za nasledstva, ili dobitke od prodaje nekretnina

Jupiterov tranzit kroz 9 polje & Podznak Rak : je veoma povoljan i srećan naročito ako govorimo o dalekim putovanjima, inostranstvom i kontaktom sa strancima (pa tako može da donese i potencijalnu relokaciju u inostranstvo ako ste u toku te „priče“ u svom životu) Takođe, donosi želju za istraživanjima, nadograđivanjem svog znanja i umeća i razvoju ličnih talenata (ili pak otkrivanju novih talenata) upisivanjem visokih škola, stručnih škola, ili fakulteta, ili pak radu na dobijanju magistrature i sl. Osoba sa tranzitnim Jupiterom kroz 9 polje oseća veliku energiju i izdržljivost, baziranu na snažnom duhovnom poletu, te je spremna da započne novo poglavlje u svom životu nadahnuta Verom i optimizmom. Tako, ovo je najbolje vreme da se završi sa starim vrednostima, ostavi prošlost iza sebe i krene u nove životne avanture, posebno ako sam tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama, ili pak sam natal zajedno sa natalnim Jupiterom ukazuje na ovakav sled događaja. Jupiterov tranzit kroz 9 polje čini da se čovek oseća zadovoljnim i korisnim, jer je ovo polje traženja istine, mudrih učenja, savetovanja, pa tako i umanjenje donošenja pogrešnih životnih odluka. Ukoliko osoba nema cilj da napr uči, ili nema kontakte sa inostranstvom, ili nije spiritualna & religiozna, Jupiterov tranzit tada može doneti jednostavno samo dobro raspoloženje i entuzijazam prema životu generalno.

Jupiterov tranzit kroz 10 polje & Podznak Blizanci : iako mnogi Astrolozi veruju da je Jupiterov tranzit kroz 10 polje izuzetno snažan i povoljan, u praksi se pokazalo da to i nije baš tako. Istina je da donosi mogućnost promene posla, blaži napredak kao i poboljšanje poslovnih prilika, i to samo ako sam natal podržava tu priču i ako ovaj tranzitni Jupiter iz Riba ima baš dobre aspekte sa natalnim planetama, ali je to sve u jednoj blažoj meri, ništa grandiozno kao što je simbolika samog Jupitera da donosi velike stvari i ekspanziju, jer se Jupiter prirodno ne oseća dobro u 10 polju, jer se to polje povezuje sa znakom Jarca, koji je za planetu Jupiter znak njegovog pada. U ovom periodu su moguće lakše zarade, rešavanje nagomilanih poslovnih problema, može se pojaviti bolji i lakši posao, ali ponavljam to nije vreme za korenite promene niti za započinjanje važnih životnih stvari koje su povezane sa promenom radnog mesta i daljeg toka same karijere. Veliki uspeh mogu da dožive u suštini samo pisci, predavači, profesori, duhovni učitelji i svi oni koji imaju potrebu da šire intelektualnu svest i duhovnost kod drugih (tj u svom natalu imaju maksimalno dobro postavljenog natalnog Jupitera) Uglavnom se događa u ovom periodu kada tranzitni Jupiter prolazi kroz 10 polja da naši šefovi ili nadređeni, dožive značajne i sretne promene u svom životu (poslu) pa se to u prenosnom smislu pozitivno odrasi i na nas, ali samo u smislu da će oni biti boljeg raspoloženja i malo više naklonjeni nama (u smislu ceniće ono što radimo na svom radnom mestu više nego pre, ali im najverovatnije neće pasti napamet i da nagrade & pohvale taj trud)

Jupiterov tranzit kroz 11 polje & Podznak Bik : veoma često se dešava da se događaju značajne životne promene koje su potpuno nesvakidašnje i izuzetno povoljne za čoveka kada tranzitni Jupiter prolazi kroz ovo polje. 11 polje je sve ono što nas motiviše na akciju, da idemo napred, da ne stojimo u mestu. Takođe ovo polje pokazuje iskreno zalaganje drugih ljudi oko nas u cilju da nam pomognu, pa su tu tako prijatelji, istomišljenici, koji nam pružaju savete, štite nas, poklanjaju nam pažnju ali i darove. 11 polje je i vezano za poziciju na radnom mestu, tj uslovi koji su nam dati da bi mogli kako treba da radimo svoj posao. Isto tako, ovo polje je povezano i sa grupama i društvenim mrežama. Pa tako, u ovom periodu kada tranzitni Jupiter porlazi kroz 11 polje mogući su veći novčani prilivi, sreća, radost, blagostanje, lutrija i dobre prilike u svakom smislu. U ovom periodu čovek je često omiljen, popularan, primećen i protežiran, kako od ljudi iz njegove okoline, tako i od Boga (11 polje se povezuje i sa „darovima sa Neba“) To nije neko vreme za spiritualni rad i razvoj, ali je svakako vreme u kojem čovek shvata da nije sve tako crno, “da ima Boga“ i da je došlo njegovih pet minuta, sem naravno ako u samom natalu ne postoje takve indikacije, ili pak sam tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama. Istina je da se tada čovek može učlaniti u razne organizacije, bilo poslovne ili političke, a takođe može steći značajne kontakte i iskustva kao i prijatelje, ali primarno Jupiterov tranzit kroz 11. polje ne donosi samo prijateljstvo u klasičnom smislu, već i u onom „preporuka & veza“ smislu.

Tranzit Jupitera kroz 12 polje & Podznak u Ovnu : ovaj tranzit na neki način završava jedno poglavlje ljudskog života koje je trajalo 11 godina (ciklus Jupitera traje 12 godina – po godinu dana u svakom znaku Zodijaka) i osoba se na jedan fin način suočava sa svojom senkom, strahovima i preispituje sebe do najdubljih ponora svoje duše i podsvesti. To je vreme kada je čovek blaži, bolji i mirniji, zatvoren u sebe i okrenut ka Bogum posebno ako sam natal ukazje na tu priču ili pak ovaj tranzitni Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama. One osobe koje su već na nekoj određenoj društvenoj poziciji koja ih spontano sklanja od javnosti, a imaju naklonost ka verskim učenjima i duhovnom razvoju, u ovom periodu kada tranzitni Jupiter prolazi kroz 12 polje postaju članovi raznih religijskih i masonskih udruženja, postaju članovi raznih grupa koje rade „u senici“ radeći na sveopštem dobru ~ opet naglašavam, pod uslovom da taj Jupiter ima dobre aspekte sa natalnim planetama, ili posoje indikacije za ovako nešto u samom natalu. Drugi ljudi pronalaze svog “Anđela Čuvara“, zanimaju se za Boga i šta je smisao ovog života. Odlično vreme za odlazak na planinu, Manastire, daleka ostrva, daleke krajeve u kojima će osoba pronaći istinu ili svog duhovnog vodiča (naravno ako im uslovi života to dozvoljavaju) Ljudi koji planiraju da napuste domovinu i žive negde daleko mogu doživeti veliki uspeh tranzitom Jupitera kroz 12. polje (kao i kroz 9 polje)

🐉

Predhodna stranica