...

Prigušen Mars

Tranzitni Mars je u Devici

Mars je planeta snažnog temperamenta i impulsa, koja nam donosi snagu. Volju nam daje Sunce, Mesec emocije, Venera blagost i ljubav. A Mars je skoro sve obrnuto: on radi - daje rušilačku ili konstruktivnu snagu s kojom nešto napravimo ili uništimo. Kod njega nema emocija i sažaljenja jer borba je uslov opstanka, nema ni ljubavi već je sinonim za seks; a što se tiče volje, e tu mu je potreban okidač, npr. Sunce sa svojom voljom ili neki aspekt. Potreban mu je povod i evo ga - probudio se! Planeta koja nas pokreće i doprinosi da život bude konstruktivan i ima smisla, i "pomalo je kriv" ako nema smisla.

Kada je Mars u Devici taj znak mu ne odgovara jer ne može da se ispolji na lak način. Pre bi se reklo da ga zemljana Devica sputava, ali nimalo konstruktivno, već ga usmerava ka trivijalnim svakodnevnim zadacima. Sex je ovde ugušen ili prigušen. Ovaj položaj vatrenoj planeti može stvoriti dosta unutrašnje napetosti i dosta svađa.

U ovom periodu svi ljudi će biti mnogo više okrenuti poslu - okupirani dešavanjima na poslu, kolegama i tekućim, tj. svakodnevnim problemima. U ovom periodu teško da ćete se odlučiti za sedenje i uživanje, kada je ispred vas period u kojem treba obaviti toliko toga. Sada sve zavisi od posla, a da biste svoj posao doveli do savršenstva i poslovno okruženje mora biti maksimalno sređeno. Svaka fioka, polica i komoda u kancelariji mora biti dovedena pod konac a uz to i čista. Bez trunke prašine.

Kada zamislite takvu kancelariju, shvatićete da nešto nedostaje. A to je – šolja kafe na stolu! Njena aroma i sam kofein pomoćiće vam da ostanete budni i skoncentrisani na posao kojim se bavite. Ovo je period kada ćete imati više smisla za detalje i pipljive poslove koji oduzimaju puno vremena.

Ukoliko niste poslovno aktivirani, ovaj tranzit se može negativno odraziti na vaše zdravlje. Vodite računa o tome da u svakom trenutku vaša pažnja i energija bude usmerena na nešto praktično.

U narednom periodu, više ćemo voditi računa o higijeni, zdravlju i svakodnevnim životnim navikama.

Na mundanom planu, Mars u Devici, može da donese i ponovnu aktivaciju vojnog roka i vojne službe, tj. regrutaciju (ne samo kod nas, nego i u svetu), kao i naoružanje i pripremu vojske.

Ovaj tranzit najpre će osetiti osobe koje su rođene u znaku Device, a odmah posle njih i osobe rođene u znaku Ovna i Škorpije.

Mars u Devici je praktičan, disciplinovan, vredan, marljiv, podržava snažnu radnu etiku pa možemo jasnije uvideti ono što nije u redu sa našim tradicionalnim metodama. U Devici on radi, znoji se, trči na sve strane, uređuje, popravlja, kritikuje, upozorava, opominje na greške, i pravi je davež. Mars traži u Devici da sve bude urađeno savršeno i da je sve poređano po "pravilima službe". U ovom periodu, Mars će vas navesti da počnete sa zdravom ishranom i vežbma, a sve sa ciljem - za bolje zdravlje.

Bez obzira na sve, ova pozicija Marsa popraviće trenutnu situaciju i na individualnom planu organizovanja. To je povoljan period za čišćenje stvari, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Jer on je borac protiv bilo koje nerazumnosti, nelogičnosti, gluposti.

Ovaj tranzit donosi kombinaciju hrabrosti, energičnosti i mentalnih izazova. S’ obzirom da Devicom vlada Merkur, pozicija Marsa ovde može dodatno ubrzati situacije. Tranzitni Mars u Devici ne trpi sporo razmišljanje, pa je moguće da će komunikacija biti energičnija i agresivnija.

Naše delovanje će postati vrlo praktično i produktivno. Neke osobe će osetiti potrebu da pomognu drugima, dok će drugi osetiti potrebu da preduzmu određene mere kako bi došlo do promene u njihovom neposrednom radnom okruženju ili na zdravstvenom planu.

Što se tiče posla - neće valjati! Dočiče do nadmetanja pa i borbe na radnom mestu, u najmanju meru: rasprave, polemike, pa i svađe. Dobro je ako baratate argumentima da ne bi doveli u pitanje opstanak radnom mestu.

A VEROVATNO SVI OČEKUJETE DA SPOMENEM LJUBAV. Kakva ljubav i seks? Mars je sada prezauzet poslovima. 🤔🤨😎

GENERALNO

S druge strane, Mars u Devici je potčinjen, mekušac, beži u rad, nema snagu karakterističnu za Mars jer je ugušen i blokiran, dosta nesposoban, prisutan je element kukavičluka, nema prodornosti, nikada otvoreno ne ispoljava želje, ne ulazi u konfrontaciju, ne nameće se direktno i više je u pozadini.

Vrlo je koristan kao saradnik ili u kući, služan, poslušan – pa i na neki način servilan, potčinjen – ugušen. To za muškarca ne valja – muškarac treba da bude muško. Žene obično privuku nekog ko im je teret, bolestan, neko o kome se brinu, oko koga imaju dosta posla. Za oba pola biće jako naznaèena pitanja higijene i bežanje u posao umesto da se okrenu ljubavi. Seks će takođe biti ugušen. Ovde će biti mnogo kritikovanja, zanovetanja, zvocanja, preispitivanja, ispitivanja, neverovanja (uuuuh!). “Šta si mislio kada si ono rekao itd.” Bavljenje sitnicama, a “vozovi prolaze” – valjda je svakom jasno, da kritike povoljno ne utiču na harmoniju. Možda to ima smisla u vezi perfekcionizma i lično, ali u partnerstvima – ne!

Sveusvemu, onaj kome je naznačen kao npr. vladar ASC ili _Natalnog znaka ili je značajan u karti - direktno če uticati na pojedinca - negativno: tera ga dalje od kontakata da osoba liči na usedelicu, maminu mazu, razmaženka, neodlučnu osobu. Osoba koja će se najverovatnije sada opredeliti da čuva mamu i tatu. Mekušac – izvinite! On jednostavno ne zna šta će sa sobom. Mars je ovde ponižen i iskompleksiran opterećen malograđanštinom. Može biti jako dosadan i ironičan, svadljiv. On zna da trpi tudju dominaciju - postaje jednostavno žrtva. Traži dlaku u jajetu, netolerantan

A što se tiče žena: sve ovo će se iskazati kroz partnera kome će prići i shvatiti da je pogrešila!

SEX: ma, ništa od toga, Muškarac je papučić. Nema žara. Mars je ovde ohlađen, ugušen, ali se često i zloupotrebljava da bi se materijalno postiglo. Odstupanja od ovoga su retka i povremena. Ali zato će ti pomoći oko svega.

POSLOVI: Nešto je tera da mnogo radi. Teži savršenstvu da bi ostvario sve svoje želje. Da vodi računa o odmaranju i da ne dozvoli da ga zloupotrebljavaju i da mu taj posao ne uništi zdravlje.

OPASNOSTI: mogući zdravstveni problemi. Ugrožen stomak, slepo crevo, pankreas, trbušna maramica. Ovaj loš položaj Marsa u zdravstvenom smislu se može usmeriti da pomaže drugima - da se ne bi ispoljio na osobu.

Autor: Lazar F Đerđ

🐉

Predhodna stranica