...

Is(u)teruje pravdu

Tranzitni Mars je u Vagi

Mars je planeta snažnog temperamenta i impulsa, koja nam donosi snagu. Volju nam daje Sunce, Mesec emocije, Venera blagost i ljubav. A Mars je skoro sve obrnuto: on radi - daje rušilačku ili konstruktivnu snagu s kojom nešto napravimo ili uništimo. Kod njega nema emocija i sažaljenja jer borba je uslov opstanka, nema ni ljubavi već je sinonim za seks; a što se tiče volje, e tu mu je potreban okidač, npr. Sunce sa svojom voljom ili neki aspekt. Potreban mu je povod i evo ga - probudio se! Planeta koja nas pokreće i doprinosi da život bude konstruktivan i ima smisla, i "pomalo je kriv" ako nema smisla.

Mars je ušao u vazdušnu Vagu energizirarjući vaše odnose i pokazuje gde smo pozvani na akciju?

Dok Mars bude prolazio znakom Vage, očekuje nas period smanjene poslovne aktivnosti i to posebno one vezane za fizički rad jer Mars u Vagi ne voli da radi, lenj je i ponekad aljkav, te ćete pod njegovim uticajem želeti da „otaljate“ posao, ili ako je moguće, da ga izbegnete.

Želećete da uživate u svim blagodetima života.“Ma, kakav posao sada“, pomislićete, kada već imate mogućnost da se ne zamarate puno.

Naravno, neće baš svima biti tako. Ako je vaš posao vezan za advokaturu i politiku, na primer, imaćete pune ruke posala, ali i moguće neprijatne situacije sa nezgodnim klijentima ili političkim protivnicima.

Ovo nije vreme diplomatije, tako da će mnogi državnici i političari izbegavati pregovore i miroljubiv prilaz problemu, već će pokušati da sukob reše na grub i ratoboran način. Najviše problema i provokacija mogu da očekuju trenutno najmiroljubivije zemlje, poput Kine ili pak Austrije. Pošto je glavni grad Srbije, Beograd, obeležen znakom Vage, i njegovi stanovnici, mogu očekivati probleme u vezane za gradsku infrastrukturu, a najpre, probleme sa grejanjem, u ovoj zimskoj sezoni.

Mars u Vagi doneće i puno ljubavnih i bračnih svađa i problema. A rezultat toga biće partnerovo odbijanje i udaljavanje, pa čak i ono fizičko. U toku ovog perioda može se povećati i broj bračnih svađa koje se mogu završiti i fizičkim sukobom. Ovaj tranzit možete donekle ublažiti ako poradite na strastvenosti u vašoj vezi.

Sam znak Marsa predstavlja muški pol, pa će oni u ovom periodu više voditi računa o svom izgledu, neki će biti veoma privlačni suprotnom polu, a neki mogu postati pravi ženskaroši.

Jači pol doterivaće se više nego u prethodnom periodu, želeći time da privuku žensko društvo i osvoje damu koja im se dopada. Ukratko, Mars u Vagi donosi puno muškog udvaranja jer je muškarcu sada potrebno da pronađe partnerku. U tome će najpre uspeti oni muškarci koji se drže provernih, klasičnih metoda utvaranja, sa puno romantike, bontona i poštovanja prema partnerki.

Ovaj tranzit najviše će osetiti osobe kojima je Ascendent u Ovnu ili Škorpiji, kao i pripadnici ovih znakova. A ukoliko je vaš podznak u Vagi, sigurno vam neće biti lako da u narednim mesecima iznesete sve ljubavne probleme koje vas očekuju.

Autor: Lazar F Đerđ

🐉

Predhodna stranica