mesecina

Tranzitni Mesec je u Blizancima

Kada Mesec prolazi kroz ovaj veseo znak, svi po malo postajemo nalik na decu. Potreba za promenama će se osetiti kod skoro svih nas. Težnja za lako ostvarivim ciljevima, raznovrsnosti i brzom smenjivanju dogadjaja bez većeg udubljivanja. Radoznalost će takođe biti više izražena, a ona će sasvim sigurno neke uvaliti i u nevolje.Pored uobičajenog čitanja, pisanja i učenja, neki će učiti strane jezike, ili nove komjuterske veštine. Odlazak u kupovinu patika, trenerke, novog mobilmog telefona, kompjuterske igrice, ručnog sata, narukvice, ukrasa za ruke i prste. Želja da se napravi brža promena fizičkog izgleda promenom boje kose, frizure..Ovo je period izražene društvene aktivnosti i interakcije sa drugim ljudima. Nova prijateljstva se sklapaju i ovako, a posebno na facebook-u. Potreba za kretanjem, kratkim putovanjima, šalom, igrom...Povoljan period za završavanje administrativnih poslova, ispita, školskih obaveza, dogovora, sklapanja ugovora, reklamiranje…. Ipak, sve to je kratkog daha i bez suštinskog uspeha.

Sa promenom znaka menja se i energija... Sa energijom Meseca u Blizancima imaćemo želju da komuniciramo više nego obično, da se povežemo sa ljudima, osetićemo i pojačanu radoznalost. Ovo je energija koja unosi neki nemir, želju za promenama, nesigurnost, neodlučnost, nestrpljenje....otuda i promena raspoloženja! Ova energija ne voli monotoniju....Ali voli detinjasto ponašanje. Komunikacija, reči, napisane, izgovorene, um, misli... sve obojeno energijom Blizanaca. Javlja se instiktivna potreba za komunikacijom, razmenom, misli, reči. Skoro sve može da postane tema neke priče... takva je ovo energija. Radoznala, svestrana, prilagodljiva ali i promenljiva. Ujutro jedna, tokom dana sasvim druga, uveče neka treća... Samo neka je drugačije...

Osim ovoga, mnogi će danas biti spremni da rade više stvari (odjednom)... Nešto od toga će samo biti započeto ali ne i dovršeno :-)). .. možda ćete u isto vreme gledati TV, koristiti internet, slušati muziku... U jednom trenutku bićete vrlo raspoloženi i u nekom sledćem neraspoloženi... To što je "radoznalost ubila mačku" ovde ne važi...:-))) Duhoviti ljudi biće još duhovitiji. Prvo što nam padne na pamet kada je energija Blizanaca u pitanju je dvojnost... Kada Mesec pređe u ovaj znak većina to oseti... ili ne, ali svejedno mnogi od vas dok recimo gledaju TV, čitaju i neku knjigu, ili im je u isto vreme otvoren Lap Top pa proveravaju šta ima novo na društvenim mrežama, ili obavljaju telefonske razgovore i gledaju TV.... :-)).

Kada je Mesec ovde... reči, informacija, komunikacija postaju hrana za dušu 🙂

Danas je dobar dan za razgovor, sa nekim bliskim ljudima, razmenu informacija (bilo gde), intelektualno druženje... Ili možda nije ako pogledamo aspekte Meseca. Jeste ili nije tek razgovor je izvestan i moguć....pa vi razmislite (Mesec u Blizancima :-))). Bilo bi dobro da razmislite pre nego što nešto kažete...mada sa ovom energijom Meseca to je teže reći nego učiniti... Da bi nešto zadržalo vašu pažnju biće potrebno da budete baš stimulisani za tako nešto...

Dan za druženje...Dan za komunikaciju, čitanje, učenje, pisanje, dopisivanje, za kraće izlete....

Družite se sa decom, razgovarajte sa majkom, sestrom, prijateljicom, rođacima, odgovorite na sva pisma koja čekaju odgovor, prošetajte po komšiluku, otiđite do neke knjižare, biblioteke ili pretražite internet...pogledajte šta rade prijatelji i rođaci na društvenim mrežama.... Ili budite u pokretu. Ovaj Mesec voli šetnju, vožnju, voli da nešto radi rukama.... Kako su Blizanci dvostruki znak mnoge stvari će doći u paru...dva posla, dva poziva za druženje, dva različita interesovanja...:-))

Mesec u Blizancima može prijati: onima koji imaju Nat Mesec u Blizancima, u Vagi, Vodoliji (vazdušni znaci), mogu je osetiti i oni koji imaju Nat konjukciju Meseca i Merkura, kao i oni koji imaju Mesec u 3.kući!

Dakle: kada je Mesec u zodijačkom znaku Blizanaca, onda se najavljuje potreba za promenama, kao i za komunikacijom, tako da su ovi dani pozitivni za negovanjem kontakata sa drugim ljudima. Poželjno je završavati kupoprodajne stvari, pokrenuti kraća putovanja, aktivirati manje novčane poslove, baviti se konferencijskim poslovima i pregovorima uopšte. Dani Meseca u zodijačkom znaku Blizanaca pozitivni su za izgrađivanje i uspostavljanje kontakata, ali ne treba se prepustiti površnosti, jer postoji potencijal da se ne završi ono što se započne.


portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice