Šamanske tehnike


Shamanske Tehnike - Prvo Putovanje
Jedna od tehnika za pocetnike: jednostavna vezba za putovanje u takozvani "Donji Svet" radi razgledanja. Vas jedini zadatak je da prodjete kroz tunel, mozda razgledate sta je izvan njega i da se vratite.

Za ovu vezbu vam je potreban Shamanski Bubanj ili kaseta sa snimljenim beat-om, ako koristite bubanj bice vam potreban saradnik.

Sacekajte da budete smireni i opusteni pre nego sto pristupite vezbi. 24h nemojte uzimati nikakve psihoaktivne supstance niti alkohol Neophodno je da je vasa koncentracija dobra i neometana a vas um bistar.

Jedite laku hranu, ali nemojte nista 4h pre vezbe.

Nadjite mracnu i mirnu sobu, izujte cipele, raskomotite se i lezite na pod bez jastuka.

Nekoliko puta dobro udahnite opustajuci ruke i noge Ostanite nekoliko minuta razmisljajuci o predstojecem zadatku. Zatvorite oci i prekrite ih sakom leve ruke Sada vizualizujte otvor u zemlji koga se secate.

Pre nego sto udjete jasno zapamtite detalje. Nalozite pomocniku da pocne da bubnjanje jakim, monotonim, nepromenjljivim tonom i brzim ritmom, ne sme se javiti razlika u intenzitetu ili u intervalima udaraca. Frekvencija od 205 do 220 udaraca u minuti je najbolja kod ovog putovanja Nakon 205-220 udaraca pomocnik zastaje i posle nekoliko trenutaka udara 4 puta odsecno i jako sto znaci da je vreme za povratak.

E sad sta radite Kada bubnjanje zapocne - vizualizujte svoj ulaz u zemlju, udjite u njegai započnite putovanje.

Spustajte se nanize i udjite u tunel i idite sve do kraja tunela ako naidjete na neku prepreku zaobidjite je. Na kraju tunela izadjite i razgledajte pejzaz veoma je vazno da NE DONOSITE nista sa sobom.

Vratite se istim putem. Kada izadjete sedite i otvorite oci. Nemojte se obeshrabriti ako ne uspete, vec pokusajte ponovo ili promenite ritam bubnjanja.

Razlicitim ljudima su potrebni razliciti ritmovi u razlicitim prilikama! Kada zavrsite ovu vezbu opisite saradniku sve sto ste videli da ne bi ste zaboravili detalje.

Pamcenje ovih detalja je pocetak sticanja shamanskog znanja.

Za vreme ove vezbe ti dostizes takozvanu Samansku Svestnost i vidis stvari koje drugi ljudi ne vide. Saman je osoba koja vidi i tipicno je da radi u mraku, ili barem sa zatvorenim ocima, da bi jasno video. Iz ovog razloga Shaman se obicno angazuje u praksi nocu. Neke stvari se mogu raditi i sa sa otvorenim ocima ali u tom slucaju "vidjenje" je povrsno. U mraku se redukuju spoljasnje stimulacije obicne stvarnosti koje mogu da poremete fokusiranje paznje na bitne aspekte neobicne stvarnosti.

Ipak tama, sama po sebi, nije dovoljna za Shamansko vidjenje. Shaman koji vidi mora da bude u Shamanskoj Svestnosti koju postize pomocu odredjene frekvencije bubnjanja, zvuka zvecki, pevanja i igranja. Zato sam ti rekao da moras imati bubanj posto su nekada potrebne razlicite frekvencije za ljude. Shamansko prosvetljenje je, doslovno, sposobnost prosvetljavanja tmine, sposobnost vidjenja onoga sto drugi ne vide. Moguce je da je ovo prvobitno znacenje reci prosvetljenje.

Specijalna sposobnost eskimskog Shamana Iglulik plemena omogucava mu da vidi u mraku, i doslovno i metaforicki. On zmuri, ali vidi kroz mrak i tamu i shvata stvari, dolazece dogadjaje koji su skriveni od drugih. On gleda u buducnost i saznaje tudje tajne.

Mislim da je "Donji Svet" dimenzija a da je vizuelacija rupe samo kapija. Da li prolazis kroz centar zemlje? To sve zavisi, postoje razna iskustva. Odradi vezbu i videces.

http://www.shaman.co.yu/portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice