Share to FB


Jednostavan test

Test je jednostavan, ali je drukčiji od testova na kakve smo navikli. Pred vama je 20 pojmova. Pažljivo ih čitajte jedan minut. Odmah nakon toga ispišite na komad papira sve pojmove koje ste uspeli da zapamtite.


1. sveće 
2. mercedes 
3. Angelina Jolie 
4. sirove strasti 
5. podrška 
6. Venecija 
7. fudbaler 
8. deca 
9. dijamantska ogrlica 
10. kavalir 
11. vernost 
12. jagode sa šlagom 
13. cveće 
14. halteri 
15. dom 
16. motorna jahta 
17. film Titanic 
18. privrženost 
19. Sheraton 
20. Lolita 


LISTAJTE DOLE TEK POŠTO STE ZAPISALI ONO ŠTO STE ZAPAMTILI

Pojmovi se mogu svrstati u grupe:
  • prvu grupu skupinu čine pojmovi pod brojevima: 1, 6, 10, 13, 17
  • drugu grupu čine pojmovi pod brojevima: 2, 7, 9, 16, 19
  • treću grupu čine pojmovi pod brojevima: 3, 4, 12, 14, 20
  • četvrtu grupu čine pojmovi pod brojevima: 5, 8, 11, 15, 18

Prebrojite koliko ste pojmova iz koje grupe zapamtili. Ako ste iz više grupa zapamtili jednak broj pojmova, vaša očekivanja ne naginju izrazito ni u jednom smeru, a ako ste. pak najviše pojmova zapamtili iz jedne grupe, tada se okvirno mogu predvideti vaša očekivanja, želje i potrebe u ljubavnoj vezi.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz prve grupe, trenutno želite romantičnu ljubav. U ovom trenutku nije vam važno koliko novca ima vaša ljubav, važno je da se uz njega/nju osećate kao centar sveta. Ne zadovoljava vas monotonija svakodnevice, očekujete svakog dana mali znak pažnje (materijalna vrednost mu nije bitna). Želite biti maženi i paženi. Težite neobičnim, čak pomalo i kičastim simbolima, sentimentalni ste, opšti pojmovi poput zagrljaja u suton ili uz kamin daju vam osećaj velike ljubavi. Za vas se može reći da u ovom trenutku ne biste bili sretni s osobom koja vas iskreno voli, ali to ne zna iskazati, ne iskazuje to često i ne dovodi vas stalno u nove romantične situacije. Takođe, opšteprihvaćeni simboli romantike ne moraju biti i vaši simboli romantike jer nije svakome kamin romantičan. No, ovaj test ipak je pokazao da se sada ne osećate dobro ni u sigurnoj, ni u strastvenoj, već baš u nežno-romantičnoj vezi.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz druge grupe, trenutno vas manje zanima ljubav, a više komotitet, raskoš čak i korist u vezi. Trenutno ste, ukratko rečeno, ljubavni materijalista i koristoljubivac. U ovom trenu vas pamet, šarm, lepota, simpatičnost i drugi uvriježeni atributi ne mogu navesti na ljubavnu vezu s nekom osobom ako ti atributi nisu "pojačani" debelim novčanikom ili bilo kojom osobinom koja vam izrazito može koristiti. Nemojte misliti da ste loša osoba ili da se nećete iskreno zaljubiti, može to biti samo posledica iskustva i/ili prolazna faza. Ako i ne prođe, a oboje ste sretni u takvoj vezi, i to je u redu.

Najviše zapamćenih pojmova iz treće grupe: romantika i ljubav, sve je to zgodno, reći ćete vi, ali fali tu strasti i akcije. Seks je ono što od suprotnog spola u ovom trenu očekujete. Ovome ne bismo puno dodali, osim da nastavite uživati i istraživati, a ako ste u promiskuitetnoj fazi, višestruko treba napomenuti: ne zaboravite zaštitu. Seks ne mora biti loš početak veze, može se razviti i u nešto više, jer se nitko ne žali na dobar seks ni uz romantiku, sigurnost i vernost.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz četvrte grupe, verovatno ste se zasitili svega površnog i sada vam je potrebna stabilna veza. Ako ste mlađi, u ovom trenu skloni ste tome da vas neko iskreno voli i razume, cenite privrženost i iskrenost, razmišljate dugoročno, a neki među vama sigurno razmišljaju o braku i deci. Kako je brak ozbiljna odluka, ne žurite i uverite se da želja za brakom nije posledica usamljenosti, povređenosti, pritiska okoline jer ste "u godinama za brak"… to nisu pravi razlozi. Pravi razlog za brak znaće svako duboko u sebi, pravi razlozi zaseniće sumnje i dileme.

portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice