Koliko ste sigurni u sebe?

Za početak se opustite i dobro koncentrišite. Ne dajte da vam išta odvlači pažnju. Na pitanja odgovarajte iskreno, a potom pročitajte uputstva i rezultate. Moguće je da otkrijete svoju slabu tačku, ali i način da je sadvladate.


1. Već dugo vas niko ne poziva na zabave, a vama se baš izlazi.

a) Ništa zato, kažete sami sebi. Nije zato svet propao. Uzimate daljinski i gledate na teletekstu kakav je program nadajući se nekom zanimljivom sadržaju.
b) Uzimate telefon i zovete neke svoje prijatelje. Pitate ih da li su raspoloženi za izlazak. No oni su zauzeti ili imaju druge planove, pa ostajete doma surfujući internetom u potrazi za zgodnim sadržajima.
c) Nazivate nekog iz svog društva i pozivate ga van. No zbog obaveza ili drugih planova, niko ne može s vama izaći. Ništa zato, pomislite, život mi sigurno spremna neki novi izazov. Lepo se doterate i sami izlazite otvorenog srca i dobro raspoloženi za zabavu.


2. Od ponuđenih, vama najdraži filmski junak je:

a) Charlie Chaplin
b) Indiana Jones
c) Superman.


3. Pun vam je kufer celebrityja koji se samo slikaju za medije bez ikakvog pametnog sadržaja. No vaš najbolji prijatelj (prijateljica) pozvan je baš na takvo mesto gdje će sve biti puno snobova. Ni on ne drži previše do takva društva, ali misli da bi ovim izlaskom mogao podstaknuti kontakte i prokrčiti sebi put do dugo traženog posla. Očekuje da pođete s njim (njom).

a) Odbijate poziv uveravajući ga (je) da je to isprazno gubljenje vremena i da neće ništa izgubiti ako se tamo ne pojavi.
b) Važete i pristajete uz uslov da ako postane naporno ili dosadno, uzimate odmah i brišete na neko pravo mesto.
c) Podržaćete prijatelja (prijateljicu) uprkos tome što vam se gade sve te face. Uveravate sami sebe da ćete se pokušati dobro zabaviti jer verujete u svoj smisao za humor. Očekujete da ćete njime savladati odbojnost prema tom svetu. Možda se baš dobro našalite sa svime time.


4. Vaš astrološki znak je:

a) Rak, Devica, Vaga ili Riba
b) Bik, Blizanac, Strelac ili Vodolijanja
c) Ovan, Lav, Škorpion ili Jarac


5. Nesretnim slučajem poginula je osoba s kojom ste bili u svađi.

a) Zanemarujete odlazak njenoj porodici i izražavanje saućešća.
b) Upućujete izraze iskrene saućešća putem pošte.
c) Bez obzira na sve, odlazite izraziti saućešće i trudite se da utešite njene najbliže.


6. Ponuđen vam je posao za koji nemate potrebne kvalifikacije. Kako nije bilo kandidata potrebnog ranga, setili su se vas koji imate kvalifikacije za jednu stepenicu niže od potrebnog. Posao ne može čekati i od vas se očekuje da prihvatite angažman. Inače imate posao, a ovo vam je uletelo kao neplanirana ponuda kojom bi ostvarili veću platu i imali bolje radne uslove.

a) Nakon kraćeg razmišljanja odbijate ovu ponudu jer se ne osećate spremni ni odgovorni za takvo nešto.
b) Nakon kraćeg razmišljanja prihvaćate ponudu uz uslov da vam osiguraju dodatno profesionalno usavršavanje paralelno uz rad kako bi i vi imali sve potrebne kvalifikacije.
c) Bez razmišljanja prihvaćate ponudu. Osećate se spremni za sve ponuđene izazove, a takođe i za doškolovanje, ako to uopšte bude potrebno.


7. Iz susednog stana čujete buku i viku, pa ne možete mirno provesti veče ili noć.

a) Pomislite da pozvonite komšiji na vrata i zamolite ih da se utišaju, ali vas prekine misao da vam je neugodno mešati se u tuđe rasprave. Nadate se da će uskoro završiti, pa trpite, stavite vatu u uši, pojačate TV ili navučete deku preko glave i pokušavate dremati.
b) Ne želite se mešati u tuđe svađe, ali kad to ugrožava vaš kućni mir, držite da imate pravo na to. No želite to izvesti diskretno i s distance, pa potražite komšijin telefon u imeniku i nazovete ga. Tako ga putem telefona zamolite da se utišaju..
c) Zaista vam je dosta tih ludaka. Držite da vi svakako imate pravo na miran san i odmor. Zvonite komšiji direktno na vrata i kratko mu govorite da se čuju duž cele ulice. Zahtevate od njih da budu tiho.


8. Od ponuđenih opcija kako biste najradije želeli da putujete?

a) U dobro organizovanoj šemi neke putničke agencije gde vas vode turistički vodiči.
b) Važno vam je da vas sigurni prevoznici dovezu na planirano odredište, a onda ćete sami istraživati.
c) Sve organizujete sami u vlastitoj režiji – od putovanja, vožnje, spontanih promena na putu, do istraživanja podneblja kako samo vi želite i volite.


9. Vaš bivši partner (partnerka) koji vam je jednom slomio srce, pozvao vas je na svoje venčanje.

a) Drago vam je da vas se setio (setila), ali zanemarujete poziv.
b) Drago vam je zbog poziva, ali se osećate pomalo glupo. Šaljete čestitku s najlepšim željama i ne odlazite na venčanje. Veselite se njegovoj (njenoj) sreći i nadate se da ćete i vi jednom naći svoju.
c) Drago vam je zbog svega, prihvaćate poziv i pojavljujete se na venčanju.

portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice