kviz
Šta očekujete u ljubavnoj vezi?Vaša očekivanja i potrebe u vezi ljubavi zavise od dobi, karakteru, odgoju, prijašnjim iskustvima, pa i socijalnom statusu, okolini, kulturološkim navikama, itd. Test koji je pred vama vrlo je pouzdan, ali važno je znati da se ljubavne potrebe i očekivanja kod svake osobe menjaju. Tako će i rezultat ovog testa govoriti o vašim trenutnim ljubavnim prioritetima, što znači da biste, rešavajući ovaj test u neko drugo vreme, mogli ostvariti iznenađujuće drukčiji rezultat.

Test je jednostavan, ali je drukčiji od testova na kakve smo navikli. Pred vama je 20 pojmova. Pažljivo ih čitajte jednu minutu. Odmah nakon toga ispišite na komad papira sve pojmove koje ste uspeli zapamtiti.

1. svijeće 2. mercedes 3. Angelina Jolie 4. sirove strasti 5. podrška 6. Venecija 7. nogometaš 8. djeca 9. dijamantna ogrlica 10. kavalir 11. vjernost 12. jagode sa šlagom 13. cvijeće 14. halteri 15. dom 16. motorna jahta 17. film Titanic 18. privrženost 19. Sheraton 20. Lolita
Pojmovi se mogu svrstati u skupine - prvu skupinu čine pojmovi pod brojevima: 1, 6, 10, 13, 17 - drugu skupinu čine pojmovi pod brojevima: 2, 7, 9, 16, 19 - treću skupinu čine pojmovi pod brojevima: 3, 4, 12, 14, 20 - četvrtu skupinu čine pojmovi pod brojevima: 5, 8, 11, 15, 18

Prebrojite koliko ste pojmova iz koje skupine zapamtili. Ako ste iz više skupina zapamtili jednak broj pojmova, vaša očekivanja ne naginju izrazito ni u jednom smeru, a ako ste, pak, najviše pojmova zapamtili iz jedne skupine, tada se okvirno mogu predvideti vaša očekivanja, želje i potrebe u ljubavnoj vezi.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz prve skupine, trenutno želite romantičnu ljubav. U ovom trenutku nije vam važno koliko novca ima vaša ljubav, važno je da se uz njega/nju osećate kao centar sveta. Ne zadovoljava vas monotonija svakodnevice, očekujete svakoga dana mali znak pažnje (materijalna vrednost mu nije bitna). Želite biti maženi i paženi. Težite neobičnim, čak pomalo i kičastim simbolima, sentimentalni ste, opšti pojmovi poput zagrljaja u suton ili uz kamin daju vam osećaj velike ljubavi. Za vas se može reći da u ovom trenutku ne biste bili sretni s osobom koja vas iskreno voli, ali to ne zna iskazati, ne iskazuje to često i ne dovodi vas stalno u nove romantične situacije. Takođe, opšteprihvaćeni simboli romantike ne moraju biti i vaši simboli romantike jer nije svakome kamin romantičan. No, ovaj test ipak je pokazao da se sada ne osećate dobro ni u sigurnoj, ni u strastvenoj, već baš u nežno-romantičnoj vezi.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz druge skupine, trenutno vas manje zanima ljubav, a više komoditet, raskoš čak i korist u vezi. Trenutno ste, ukratko rečeno, ljubavni materijalist i koristoljubivac. U ovom trenu vas pamet, šarm, lepota, simpatičnost te drugi uvreženi atributi ne mogu navesti na ljubavnu vezu s nekom osobom ako ti atributi nisu "pojačani" debelim novčanikom ili bilo kojom osobinom koja vam izrazito može koristiti. Nemojte misliti da ste loša osoba ili da se nećete iskreno zaljubiti, može to biti samo posledica iskustva i/ili prolazna faza. Ako i ne prođe, a oboje ste sretni u takvoj vezi, i to je u redu.

Najviše zapamćenih pojmova iz treće skupine: romantika i ljubav, sve je to zgodno, reći ćete vi, ali fali tu strasti i akcije. Seks je ono što od suprotnog pola u ovom trenu očekujete. Ovome ne bismo puno dodali, osim da nastavite uživati i istraživati, a ako ste u promiskuitetnoj fazi, višestruko treba napomenuti: ne zaboravite zaštitu. Seks ne mora biti loš početak veze, može se razviti i u nešto više, jer se niko ne žali na dobar seks ni uz romantiku, sigurnost i vernost.

Ako ste zapamtili najviše pojmova iz četvrte skupine, verovatno ste se zasitili svega površnog i sada vam je potrebna stabilna veza. Ako ste mlađi, u ovom trenu skloni ste tome da vas neko iskreno voli i razume, cenite privrženost i iskrenost, razmišljate dugoročno, a neki među vama sigurno razmišljaju o braku i deci. Kako je brak ozbiljna odluka, ne žurite i uverite se da želja za brakom nije posledica usamljenosti, povređenosti, pritiska okoline jer ste "u godinama za brak"… to nisu pravi razlozi. Pravi razlog za brak znat će svatko duboko u sebi, pravi razlozi zaseniće sumnje i dileme.portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice