7 Zodijak Znak Astrologija Astrozmaj


Predviđanja po znacima u 2024.



IZABRALI STE ZNAK VAGA

  • GENERALNO

    2024. ne cilja vaš znak tako snažno kao 2023., tako da imate samo par pomračenja na koje se možete fokusirati. Pomračenje Meseca se dešava u Vagi 25. marta i to može doneti veliku kulminaciju, realizaciju ili uspeh. Možete doći do kraja nečega važnog, a to vam daje sjajan uvid u sebe, svoj život ili svoju budućnost.

    Možete postići na neki način sa nečim na čemu ste radili neko vreme i što ste dobro uradili, i to može biti emotivno, ali možete verovati u sebe i svoje sposobnosti. Takođe se možete fokusirati na sopstvene želje i potrebe i posvetiti sebi više pažnje. Ovo je jedino pomračenje meseca Vaga u ovom skupu pomračenja, tako da energija može biti jaka, ali ne mora trajati predugo. Na one od vas rođene 2. oktobra i ranije može najviše uticati ovo pomračenje.

    Pomračenje Sunca se dešava u Vagi 2. oktobra i možete se fokusirati na potpuno novi početak, nešto uzbudljivo i pozitivno, a možete preuzeti inicijativu, iskoristiti prilike i krenuti na potpuno novo putovanje u svom životu. Ovo se može povezati sa pomračenjem Sunca u Vagi koje je bilo 14. oktobra 2023., a ovo je veliki period u vašem životu za potpuno novu vas na neki način.

    Fokusirajte se na ono što želite da započnete, a od vas je potrebno da budete malo odvažniji i hrabriji, i idite na to (pametno, naravno). Ovo je poslednje pomračenje Vage u ovom setu za pomračenje, tako da je to poslednji doza energije za vaš znak i možete se osećati prilično podstaknutim da preduzmete akciju dok imate priliku.

    Na one od vas rođene od 27. septembra do 8. oktobra može najviše uticati ovo pomračenje.

  • MENTALNO

    Jupiter prelazi u jedan od sektora koji vlada vašim umom 25. maja do kraja 2024. godine, i to može otvoriti vaš um, učiniti vas optimističnijim i možete razmišljati šire, donositi velike ideje i proširiti svoj um na nove načine. Moglo bi biti sjajno vreme za povratak u školu, predavanje, pisanje ili govor. Prilike se mogu pojaviti za bilo koju od ovih s mladim Mesecom 6. juna u ovom sektoru, čineći vas entuzijastičnijim i otvorenijim za preuzimanje šanse za novo iskustvo, a s Marsom u ovom sektoru od 20. jula do 4. septembra, donoseći energiju i pogon za ekspanziju i još više otvoriti svoj um.

    Pun mesec se u ovom sektoru javlja 15. decembra, i šta god da počnete sa tom velikom energijom usred godine, možete završiti sa ovim punim mesecom, ili ako pokušavate nešto postići, to se može dogoditi s ovim punim mesecom. Možete biti više uloženi u svoje velike ideje i velike planove, a vaš izgled ostaje pozitivan, bez obzira na sve.

    Godina počinje tako što Mars u drugom sektoru vlada vašim umom do 4. januara, Ceres u ovom sektoru do 7. februara, a retrogradni Merkur završava u ovom sektoru 1. januara, tako da 2024. može početi sa snažnom mentalnom energijom dok razvrstavate svoje ideje i shvatite čemu tačno želite da se posvetite u novoj godini. Možda ćete se osećati pomalo pod stresom i iscrpljeno, ali možete brzo preći na to.

    Pun mesec u ovom sektoru nastupa 23. maja, a to vam pomaže da spojite svoje srce i um, i možete se izraziti otvorenije i iskrenije. Možete se snažno povezati sa svojim idejama i mišljenjima, a drugi mogu ozbiljno shvatiti ono što kažete.

    Merkur je retrogradan u ovom sektoru od 25. novembra do 15. decembra, a možda ćete imati problema sa fokusom i izražavanjem. Može doći do loših vijesti, svađe ili jednostavno ne možete misliti na bilo šta. Ovo može biti dobro vreme da nešto ponovo naučite, da pokupite staru ideju ili plan, a verovatno ćete morati biti zauzeti. Mladi mesec se u ovom sektoru javlja 1. decembra tokom retrogradnosti, što pomaže pri ponovnom učenju, ali i starim idejama.

    Pun mesec se javlja u sektoru koji vlada vašom podsviješću 24. februara, a to vam pomaže da se povežete sa svojom podsviješću. Možda ćete provoditi više vremena sami, želeći više mirnog vremena za razmišljanje i introspektivu, a možete kopati po sebi, svojoj prošlosti i svojoj podsvesti. Ovo vam pomaže da bolje razumete sebe, radite na otpuštanju i oslobađanju od nekog prtljaga.

    Merkur se nakratko retrogradi u ovom sektoru od 5. do 14. avgusta, a to može da donese stare probleme koje ste želeli da izbegnete. Može postati očigledno kako vas je to povredilo u vašem životu i možete raditi na brzom napretku kako biste to rešili. Mladi mesec u ovom sektoru nastupa 2. septembra, tako da iz retrogradnog možete izaći lakši i spremniji da idete napred.

  • LJUBAV

    Pluton se seli u vaš ljubavni sektor, Vago, i ulazi od 20. januara do 1. septembra, a vraća se 19. novembra i ostaje skoro 20 godina. Pluton je intenzivan, strastven i nepopustljiv, a ovo se fokusira na ljubav prema vama. Ljubav možete shvatiti mnogo ozbiljnije, baciti se na ljubav i biti prilično strastven prema ljubavi. Nećete voleti na pola puta, a sada je sve ili ništa. Možete transformisati ljubavne odnose koje imate, ili se sama ljubav može transformisati za vas na neki način. Možda ćete na kraju naučiti više o sebi od ljubavi, a ljubav može postati osnažujuća za vas.

    Mars je takođe u vašem ljubavnom sektoru od 13. februara do 22. marta, a Mars donosi energiju i nagon za ljubavlju. Možete biti ljubazniji, romantičniji i slatkiji i želite da provodite više vremena sa onima koje volite. Ovo počinje s mladim mesecom 9. februara u vašem ljubavnom sektoru, a prilike za ljubav i romansu mogu brzo doći. Ako ste slobodni, možete biti otvoreni za nekog novog, dok ako ste vezani, možete ga učiniti uzbudljivim.

    Pun mesec se pojavljuje u vašem ljubavnom sektoru 19. avgusta i možete se zbližiti s onima s kojima imate čvrstu, zdravu ljubavnu vezu i odvojiti se od onih s kojima nemate. Ljubav može biti emotivnija za vas i možete se fokusirati na odnose u kojima osećate duhovnu povezanost.

    Ceres, patuljasta planeta koja vlada hranom i podrškom, nalazi se u vašem ljubavnom sektoru od 7. decembra do kraja 2024., uparujući se s Plutonom, a to vam može pomoći da negujete svoje ljubavne odnose, pružate podršku voljenima i osećate se hranjeni i šta najviše voliš. Ovo može biti moćno za vas, a vi možete biti posvećeni.

    Merkur će retrogradno (izgleda da se kreće unazad) u vašim odnosima i sektoru posvećenosti od 1. do 25. aprila, a svi postojeći problemi u vezi mogu se pojačati. Možete se boriti sa balansiranjem fokusa i možda ćete morati da se nosite sa teškim ljudima. Vaše strpljenje je na iskušenju i možda ćete hteti da napadnete. Pokušajte ostati uravnoteženi i izbjegavajte previše haosa, a to vam može pomoći da održite kontrolu. Ovo može biti dobar period za ponovno povezivanje s nekim iz prošlosti, posebno sa pomračenjem Sunca 8. aprila u ovom sektoru. To bi moglo biti važno ponovno povezivanje na načine koje ne očekujete.

    Pun mesec nastupa u vašem sektoru veza i posvećenosti 17. oktobra i možete ojačati svoje obaveze prema drugima ako imate korisnu, zdravu vezu i postaviti distancu između sebe i drugih ako nemate dobar odnos, Vi možete raditi na problemima, ako je moguće, i pokušati ih poboljšati, inače ćete možda osetiti potrebu da imate više prostora.

    Uran ostaje u vašem sektoru intimnosti tokom cele godine, a tu je već nekoliko godina, potresajući strast i intimnost za vas. Jupiter je takođe u ovom sektoru da počne 2024. do 25. maja, i to vas može učiniti strastvenijim. Možete proširiti fizičke i emocionalne veze koje stvarate s drugima i žudjeti za većom dubinom. Ovo može biti jako s mladim mesecom u ovom sektoru 7. maja, blizu kraja Jupitera u ovom sektoru, i možete tražiti prilike za strast i dubinu.

    Mars je u ovom sektoru od 9. juna do 20. jula, odmah nakon što Jupiter izađe, i daje vam energiju i pogon za snažne veze i intenzivne veze. Možda želite da bolje razumete ljude u svom životu i da se osećate što je moguće bliže. Pun mesec se pojavljuje u ovom sektoru 14. novembra i možete se pozabaviti duboko držanim problemima intimnosti i raditi na blokovima kako biste imali snažnu vezu za kojom žudite.

  • DOM I PORODICA

    Pluton se bliži kraju svog vremena u sektoru vašeg doma i porodice, i počinje 2024. u ovom sektoru do 20. januara, i vraća se u poslednju rundu od 1. septembra do 19. novembra pre nego što službeno ode zauvijek. Pluton je u ovom sektoru verovatno donio ogromne transformacije za vas kod kuće ili sa porodicom tokom poslednje decenije, a vi ste, nadamo se, preuzeli veću kontrolu, razvili solidan sistem podrške koji će vas osnažiti i rešili stare probleme iz vašeg djetinjstva. Sve što preostane, možda ćete se osećati neverovatno fokusirano i gurnuti da radite na 2024. godini, dok još imate priliku.

    Ovo može biti posebno snažno početkom godine kada je Mars u vašem domu i porodičnom sektoru od 4. januara do 13. februara, a mladi mesec u ovom sektoru 11. januara. Možete iskoristiti prilike da poboljšate svoj život u kući i životnu situaciju, a možete raditi na poboljšanju svojih veza sa porodicom ili onima koje smatrate porodicom. Čvrsta osnova je važna za vas iznutra.

    Ceres dodaje fokus na kućne i porodične stvari jer ulazi u ovaj sektor 7. februara i potpuno se retrogradira u ovom sektoru od 14. maja do 25. avgusta, pa iako Pluton nije u ovom sektoru u to vreme, Ceres je tu da vas podsjeti na sve na čemu još niste radili. Kod Ceresa je važno da se fokusirate na ishranu i podršku, stoga radite na tome da vaš dom bude mesto koje vas neguje i radite na tome da vaše porodične veze (bilo krvne ili ne) budu što je moguće više podržavajuće. Pozabavite se svim preostalim starim problemima, prtljagom, traumama i pružite sebi puno udobnosti i podrške kao i vi.

    Tokom tog retrogradnog perioda, dva puna meseca zaredom će se desiti u ovom sektoru 21. juna i 21. jula, a oni ponesu mnogo emocija i svega nesređenog. Može postati sasvim očigledno na čemu još nije rađeno i na čemu je potrebna vaša pažnja, a vi možete pokušati da pobegnete, ali verovatno ne možete da pobegnete. Dakle, pokušajte da se pozabavite svim problemima što bolje možete.

    Ceres ostaje u ovom sektoru do 7. decembra, a mlad mesec 30. decembra zatvara godinu u ovom sektoru, tako da iz retrogradnosti izvlačite nešto korisne energije. Možete tražiti prilike da poboljšate svoj kućni život i porodične veze, i možete se osećati više podržano i hranjeno. Trebali biste izaći iz 2024. sa čvrstim unutrašnjim osnovama i sustavom podrške koji vas osnažuje do kraja života.

  • KARIJERA I NOVAC

    Neptun ostaje u vašem radnom sektoru celu 2024., gde je već neko vreme, terajući vas da poželite posao s kojim osećate duhovnu povezanost, koji pomaže drugima, koji je kreativan ili vam daje dovoljno prostora za lutanje.

    Saturn je sada u ovom sektoru i tokom cele 2024. godine, a Saturn temelji ovu energiju. Vaš fokus se poboljšava i možete detaljno istražiti ono što želite da radite. Možda ćete morati prvo naučiti lekcije oko posla, šta to znači za vas, šta vam je potrebno da biste najbolje obavili posao i šta ste spremni dati. Ako vam se ne sviđa ono što radite, Saturn je verovatno pogoršao situaciju, a neki će možda odlučiti da odu. Ako vam se već sviđa ono što radite, možete više napredovati i dobiti priznanje u nekom trenutku.

    Mars je u vašem radnom sektoru od 22. marta do 30. aprila, dajući vam dodatnu produktivnu energiju i veću sposobnost da se fokusirate na ono što treba da se uradi. Možete započeti nove radne projekte ili čak novi posao. Ovo je snažan ulazak na Mars u vašem radnom sektoru sa mladim mesecom u ovom sektoru 10. marta. Mogu postojati prilike za posao zbog kojeg ste uzbuđeni, a možete se baciti na projekat ili posao.

    Pomračenje Meseca događa se u vašem radnom sektoru 17. septembra i možete napredovati u poslu u kojem ste bili pametni i u kojem ste uživali ili završiti projekte koje ste započeli ranije u godini. Ako vam se nije dopalo to što radite, ovo pomračenje može biti tačka preloma. Želite da se osećate emocionalno povezani i uloženi u ono što radite, a bez toga možete potražiti negde drugde.

    Mars je u sektoru vaše karijere i životnog puta od 4. septembra do 3. novembra, povećavajući vaše ambicije i pomaže vam da napredujete u svojim ciljevima. Vaša energija može biti disciplinovana i fokusirana, možete postići nove visine, ostaviti dobre utiske i na neki način uspeti. Ovo vas može inspirisati da nastavite dalje. Ovo može početi unapred s novim mesecom u ovom sektoru 5. jula, a vi možete tražiti prilike da ostvarite svoje ciljeve i postignete nešto. Ovaj fokus se može nastaviti s Marsom u ovom sektoru i možete se osećati kao da ste dostigli vrhunac u svom životu.

    Pun mesec dolazi u vašem sektoru novca 23. aprila i možete raditi na otklanjanju blokada i problema koji su vas finansijski ometali. Raščišćavanje vam može pomoći da napravite prostor za bolje prilike. Ako ste radili stvari kako treba, možda ćete biti nagrađeni za to ovim punim mesecom. Mlad mesec dolazi u vašem sektoru novca 1. novembra i možete tražiti nove finansijske mogućnosti, donositi važne finansijske odluke i osećati se da više kontrolišete svoje finansije.


    @ Lazar

    Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice